ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός για τον έλεγχο του ύδατος στο λιμάνι Βόλου

διαγωνισμός-για-τον-έλεγχο-του-ύδατος-109676

Συνέχιση των δειγματοληψιών που ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια

Στη διακήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση του δειγματοληπτικού ελέγχου θαλάσσιου ύδατος θα προχωρήσει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέκρινε τους όρους της διακήρυξης στην τελευταία συνεδρίασή του.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνει σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, σύμφωνα με την οποία απαιτείται εξαμηνιαίος έλεγχος από πιστοποιημένο εργαστήριο εντός του λιμανιού.

Η σύμβαση θα είναι διάρκειας ενός έτους. Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, με λήψη δειγμάτων θαλάσσιου ύδατος από δύο (2) σημεία με συχνότητα δύο (2) φορές το χρόνο, μία τον μήνα Ιούλιο και μια τον μήνα Ιανουάριο.

Η δειγματοληψία θα προσδιορίζει τις τιμές για τη θερμοκρασία, το pH, το διαλυμένο οξυγόνο, το χρωματισμό, τα κολοβακτηρίδια και E-coli, τα αιωρούμενα στερεά, τους πετρελαϊκούς υδρογονάνθρακες και PHH και τα μέταλλα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια και πλέον υπάρχει σαφής εικόνα για την ποιότητα των υδάτων με τα συγκριτικά στοιχεία του κάθε έτους, καθώς δεν υπάρχουν επιτρεπόμενα όρια, παρά μόνο στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τα κράτη.

Για τα πλοία υπάρχει Σχέδιο Εκτακτης Ανάγκης, το οποίο δεν έχει χρειαστεί να ενεργοποιηθεί. Η επιλογή του αναδόχου θα γίνει βάσει της συμφερότερης τιμής.

Να επισημανθεί ότι μεταξύ των άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο κατακύρωσε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού ασφαλείας για την περαιτέρω αυτοματοποίηση του συστήματος ISPS. Στη δημοπρασία συμμετείχαν τρεις εταιρείες. Η οικονομικότερη προσφορά ήταν 36.000 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου