ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού προγραμματίζουν ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ

συγκέντρωση-κατά-του-ασφαλιστικού-πρ-95144

Την 1η Μαρτίου

Με τη μαζική συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΚΒ η σύσκεψη για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στο ασφαλιστικό. Στη σύσκεψη έγινε πλούσια ανταλλαγή πείρας από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις. Οι φορείς που συμμετείχαν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε συγκέντρωση στο Βόλο την 1η Μάρτη και να στηρίξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στη διάρκεια της εβδομάδας, όπως ο συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων του ΟΑΕΕ την Πέμπτη 25/2. Επίσης, θα εκδοθεί κοινό κάλεσμα ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να ανακοινώσουν άμεσα τις αποφάσεις τους.

Στην εισηγητική τοποθέτηση εκ μέρους των εργατικών σωματείων ο Μιχάλης Τσιώνας τόνισε ότι: «πρέπει να βγούμε πιο δυνατοί. Να ενισχυθεί το κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Μέσα από τη μάχη που δίνουμε να μετρήσουμε αποτελέσματα στο επίπεδο οργάνωσης στους χώρους δουλειάς.

Να γίνουν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης μας επίκεντρο για την είσοδο στον αγώνα ακόμη περισσότερων. Σημείο αναφοράς και προετοιμασίας πιο δυναμικών αγώνων. Κριτήριο, για να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι στο πλευρό μας και πιο παίζουν παιγνίδια στις πλάτες μας, να μην ξεγελαστούμε από κόλπα και ψέματα που καλλιεργούνται με έντεχνο τρόπο.

Να ξεχωρίσουμε τι κρύβεται πίσω από τις ανέξοδες υποσχέσεις που και τούτη την ώρα δεν λείπουν. Να μην ξεχάσουμε αυτό που ζούμε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.»

Επίσης υπογράμμισε «διαχωρίζουμε τη θέση μας με το μπλοκ των συνεργαζόμενων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοαγροτών, που συγκροτείται από ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ, Μικροθήβες, επιστημονικούς Φορείς (ΤΕΕ, ΔΣΒ, ΙΣΒ κλπ.)» και συνεχίζοντας τόνισε «οι δηλώσεις τους, τα αιτήματά τους, καθώς και η προσπάθειά τους μετά την απεργία να πάρουν μέρος στον διάλογο- απάτη δηλώνοντας πρόθυμοι να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης είναι δείκτες ώστε σωματεία, σύλλογοι αλλά και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες που μπορεί να τους ακολουθούσαν, να τους γυρίσουν την πλάτη. Τα λαϊκά στρώματα δεν κατέβηκαν στην πανελλαδική απεργία και στους αγώνες αυτής της περιόδου για να παζα- ρέψουν ψευτο-διορθώσεις που δεν θα συγκρούονται με τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που είναι και ο πυρήνας του νόμου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου