ΤΟΠΙΚΑ

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου στις 10.30 π.μ. το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

στην-πλατεία-πανεπιστημίου-στις-10-30-π-μ-τ-125506

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή από ταξικά σωματεία

Στην Πλατεία Πανεπιστημίου έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας μεθαύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί.

Η Διοίκηση του Συλλόγου συνταξιούχων Ι.Κ.Α. νομού Μαγνησίας, αποφάσισε τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργατικών ταξικών συνδικάτων και σωματείων που οργανώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας με τις λαϊκές επιτροπές, με αφορμή το σχέδιο νόμου «που αποτελεί πρόταση – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση».

Καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις και απεργίες μαζί με τους εργαζομένους για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Σε κοινή τους ανακοίνωση εξάλλου τα Συνδικάτα Μήτσος Παπαρήγας, ΒΕΜΕΚΕΠ, Λεβεντέρης και Κιολεΐδη μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Απέναντι στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να απαντήσουμε καθολικά και αποφασιστικά. Οι αγώνες το επόμενο διάστημα και η πανεργατική απεργία στις 4 του Φλεβάρη, χρειάζεται να είναι μαζικοί και να ανεβάσουν τον πήχη της ταξικής αντιπαράθεσης με την εργοδοσία και το κράτος της, με την ΕΕ των μονοπωλίων.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να μη σκύψουμε το κεφάλι, να μη συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, να απαντήσουμε αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της.

Να δυναμώσουν τώρα οι αγώνες σε κάθε χώρο δουλειάς, για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα».

Η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Χάρτου – Γραφικών Τεχνών Μαγνησίας εξάλλου υπογραμμίζει ότι «ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη απάντηση για να αποτρέψουμε οι εργαζόμενοι το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Δεν θα αφήσουμε να ξεθεμελιώσουν ότι με αγώνες και αίμα κατακτήθηκε από τις προηγούμενες γενιές εργαζομένων. Έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε ότι έχει απομείνει, αλλά και να επαναφέρουμε ότι δικαιώματα μας πήραν τα τελευταία χρόνια με πρόφαση την αντοχή της οικονομίας, ικανοποιώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου και τις απαιτήσεις της ΕΕ. Παλεύουμε για κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, να πληρώσει το Κράτος και η εργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία», ενώ τέλος ζητά «ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, το διάστημα της ανεργίας να λογίζεται ως συντάξιμος χρόνος».“Στέλνουμε- τονίζει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας- αποφασιστικό μήνυμα, αγωνιστική απάντηση στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που δεν αφήνει καμιά μας απ έξω. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει τη σφαγή των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Πήρε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο όνομα της ισότητας, που μείωσαν 11 φορές τις συντάξεις.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου