ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοινώσεις από τα συνδικάτα ενόψει της απεργίας

ανακοινώσεις-από-τα-συνδικάτα-ενόψει-125205

Το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους πάντες να μετέχουν στην απεργία και τονίζουν πως το ασφαλιστικό είναι η ταφόπλακα των εργαζομένων. «Η «αριστερή» κυβέρνηση – επισημαίνει το Ε.Κ.Β. σε ανακοίνωσή του- επιμένει να ισοπεδώσει τα Ασφαλιστικά μας δικαιώματα με το Νομοσχέδιο έκτρωμα που επιδιώκει να φέρει προς ψήφιση. Την ίδια ώρα το παιχνίδι της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς συνεχίζεται. Οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι ήδη εδώ και απαιτούν και «άλλο αίμα»! Με λίγα λόγια, το «Αριστερό Μνημόνιο» «ήρθε για να μείνει» και όχι για «να φύγει», όπως μας κορόιδευε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικώς! Η απάντηση η δική μας είναι μία: Αγώνας. Αυτή η απεργία δεν είναι μόνον δική μας. Ενάντια στο Ασφαλιστικό έκτρωμα που απειλεί να ισοπεδώσει όχι μόνον τα δικά μας ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά και πολλών άλλων Κλάδων και Επαγγελματικών Τάξεων, έχει εξεγερθεί, στο σύνολό της, η ελληνική κοινωνία».

Η Διοικούσα παράταξη του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες του Βόλου και Νέας Ιωνίας να συμμετέχουν μαζικά στη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Η Εργατική Συνδικαλιστική Παράταξη ΜΕΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να συναντηθούν σε ένα κοινό αγώνα με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους για να μην περάσει -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- «το ασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης και των δανειστών τοκογλύφων».

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε συνεδρίασή του επαναβεβαίωσε την απόφαση για συνέχιση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, με το ίδιο πλαίσιο αδειών μέχρι τις 8-2-2016, βάσει απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Επίσης, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου αποφάσισε να συμμετάσχει ο Δ.Σ.Β. στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν μεθαύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα γενικής απεργίας κλείνοντας τα γραφεία του.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου απευθύνει το Σωματείο Επισιτισμού – Τουρισμού Μαγνησίας τονίζοντας ότι «ο Κλάδος μας συνεχίζει να πλήττεται από την «ύφεση» και την ανεργία. Στην πραγματικότητα πληρώνει την «ανομολόγητη» συμφωνία εργοδοτών – κυβέρνησης – Τρόικας να αρνούνται να εφαρμόσουν σκληρότερα αντεργατικά μέτρα, μεταβάλλοντάς μας από ανθρώπους σε … αριθμούς».

Το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», επίσης στηρίζει τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για μεθαύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ καθώς και άλλοι φορείς, για το νέο Ασφαλιστικό υπογραμμίζοντας: «Εκφράζουμε τη βαθιά και κατηγορηματική αντίθεσή μας επί του Νομοσχεδίου. Το κείμενο που δημοσιεύθηκε έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των κινητικά αναπήρων και των οικογενειών τους, καθώς κατακρεουργεί βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προοιωνίζει το τέλος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης» και ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου.

Τέλος η ΛΑΕ Μαγνησίας αναφέρει «η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, ήδη φτωχοποιημένη σε μεγάλο βαθμό από έξι χρόνια Μνημονίων και εφαρμοστικών, δεν προτίθεται να ανεχτεί παραπέρα εξαθλίωση της ζωής της».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, για το Ασφαλιστικό μαζί με τους άλλους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς μαζί με την κοινωνία. Οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου τους στις 9.00 το πρωί με τις άσπρες ποδιές τους να για να συντονιστούν όσο γίνεται καλύτερα για την πορεία που θα ακολουθήσει. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας αυτή την φορά θα συμμετέχει μαζί με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο του Νομού μας σε κοινή παρουσία όλων των Υγειονομικών του Νομού Μαγνησίας «προκειμένου -όπως αναφέρεται- να διαδηλώσουμε όλοι μαζί την πρόθεσή μας να αγωνισθούμε για την απόσυρση αυτού του σχεδίου νόμου που μας οδηγεί στο κλείσιμο των επιχειρήσεων μας . Κατά την ημέρα της απεργίας θα λειτουργούν κανονικά τα φαρμακεία υπηρεσίας του καταλόγου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου