ΤΟΠΙΚΑ

Με γαλλική κουλτούρα η πρεμιέρα στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου

με-γαλλική-κουλτούρα-η-πρεμιέρα-στο-αε-947971

Εφτασαν στη Μαγνησία οι πρώτοι 80 τουρίστες από τη Γαλλία με την υποδοχή να είναι ιδιαίτερα θερμή

Επίσημη πρώτη έκανε το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου με την πρώτη πτήση από Παρίσι να καταφτάνει στη Μαγνησία περασμένο Σάββατο.

Το αεροσκάφος της γαλλικής εταιρίας προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου δίνοντας και επίσημα το σήμα της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Ηδη, φέτος το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος θα συνδέεται αεροπορικά με επτά ευρωπαϊκούς προορισμούς και έναν εθνικό καθιστώντας έτσι τη Μαγνησία, αλλά και τη Θεσσαλία εν γένει, δημοφιλή προορισμό.

Η πρεμιέρα των διεθνών πτήσεων έγινε με την πτήση από Παρίσι. Η προγραμματισμένη για το πρωί του Σαββάτου πτήση από Μόναχο δεν έφτασε τελικά στην Ελλάδα, λόγω βλάβης στο γερμανικό αεροσκάφος, γεγονός που ανέβαλε το δρομολόγιο. Ετσι, τα «πρωτεία» πήρε η πτήση από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Στο αεροδρόμιο η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή με στελέχη του τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου επεφύλασσαν στους πρώτους τουρίστες θερμό καλωσόρισμα.

«Η πρώτη πτήση έφτασε στις 8 το βράδυ από το Παρίσι με συνολικά 80 επιβάτες. Μαζί με τα στελέχη του τμήματος τουρισμού του δήμου Βόλου, αλλά και σε συνεργασία με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου υποδεχθήκαμε τους πρώτους τουρίστες. Διανείμαμε έντυπο ενημερωτικό υλικό στα Γαλλικά με χάρτες, αλλά και τα ιδανικά μέρη για επίσκεψη στον Βόλο, το Πήλιο και γενικά τη Μαγνησία» αναφέρει μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Μποντού και προσθέτει πως η ίδια επισκέφτηκε το πλήρωμα του αεροσκάφους της γαλλικής εταιρίας και καλωσόρισε τον πιλότο, προσφέροντάς ως αναμνηστικό δώρο, το τοπικό σύμβολο, μία Αργώ.

«Από την πλευρά τους τα μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου προσέφεραν στους αφιχθέντες παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως μήλα από τη Ζαγορά, ντόπιο κρασί, μικρό μπουκαλάκι με τοπικό ελαιόλαδο και τσάι από βότανα του Πηλίου για να τους μάθουμε και τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής» προσθέτει η ίδια.

«Αν και οι υποδομές είναι σημαντικές, οι άνθρωποι είναι τελικά, που κάνουν την διαφορά, σε κάθε τομέα, και για αυτόν τον λόγο το Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου ξεχωρίζει στις αξιολογήσεις και ουσιαστικά» τονίζει η κ. Μποντού.

Αναφορικά με τις προβλέψεις της για την τουριστική σεζόν η αντιδήμαρχος τουρισμού αναφέρει ότι με βάσει τις κρατήσεις των ξενοδοχείων που ήδη σημειώνονται για την θερινή σεζόν, αλλά και με το ενδιαφέρον στις διεθνείς πτήσεις προβλέπεται μία ιδιαίτερα θετική χρονιά για τη Μαγνησία και για τον αερολιμένα της Αγχιάλου.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και ο αερολιμενάρχης του αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, Κωνσταντίνος Ευσταθίου. «Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία η χρονιά θα είναι πολύ καλή. Αν τα πράγματα δεν αλλάξουν και δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα, θα είναι μια χαρά» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Να σημειωθεί ότι το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαΐου «ξεκλειδώνεται» ακόμη ένας ευρωπαϊκός προορισμός, το Ντίσελντορφ.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου