ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για τη φυσική αγωγή στα γραφεία της Δ/βαθμιας εκπαίδευσης

σύσκεψη-για-τη-φυσική-αγωγή-στα-γραφεί-947954

Σύσκεψη για θέματα της Σχολικής Φυσικής Αγωγής και των Σχολικών Αγώνων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15/5/2023 στα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μετά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας του ΥΠΑΙΘ με την Ομοσπονδία Ατόμων με κινητικά προβλήματα στον τομέα της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού.

Συμμετείχαν από την Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής κ. Κερερές και από την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ο Διευθυντής κ. Σαβελίδης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Φασουράκη, ο σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Δημακόπουλος και ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικών Αγώνων κ. Μπένης.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της οπαδικής βίας και οι τρόποι αντιμετώπισής του (το θέμα αγγίζει ολοένα και περισσότερο τους μαθητές/τριες εφηβικής ηλικίας) όπως επίσης και θέματα οργάνωσης του τομέα της Σχολικής Φυσικής Αγωγής και των Σχολικών Αγώνων. Διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η εξειδικευμένη κατάρτιση και ετοιμότητα συνολικά του στελεχιακού δυναμικού της Φυσικής Αγωγής της Μαγνησίας, που με την αρωγή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να φέρει σε πέρας πλήθος αθλητικών διοργανώσεων Πανελλήνιας εμβέλειας. Επαναβεβαιώθηκε η διαθεσιμότητα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή Σχολικών Αθλητικών διοργανώσεων σε όλο το φάσμα των Ολυμπιακών Αθλημάτων.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατέθεσαν προτάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση του τομέα της Φυσικής Αγωγής και την εισαγωγή καινοτομιών στους σχολικούς αγώνες προς όφελος των μαθητών/τριων και της σχολικής κοινότητας συνολικά (αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων μαθητών/τριων – ενθάρρυνση και διευκόλυνση συμμετοχής των απομακρυσμένων Σχολικών Μονάδων, εξορθολογισμός των δαπανών κλπ.)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου