ΤΟΠΙΚΑ

Τσίπρας από Βόλο: Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ

τσίπρας-από-βόλο-την-άλλη-κυριακή-θα-πα-947379

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να τελειώσουμε με το καθεστώς της οικογένειας Μητσοτάκη την άλλη Κυριακή», μιλώντας προχθές το απόγευμα στην παραλία του Βόλου.

Εστιάζοντας στο σκάνδαλο των υποκλοπών και χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κακοποιητή της Δημοκρατίας», αλλά και στην οικονομία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη μεσαία τάξη εάν επανεκλεγεί η ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο Βόλο να βγάλουν πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία και να ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή.

«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», τόνισε κατά την ομιλία του στην παραλία του Βόλου, στο Ηρώο. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε.

Ξεκίνησε κάνοντας μνεία στην ίδρυση του Εργατικού Κέντρου στη χώρα το 1908 στο Βόλο, «στην ιστορική απεργία των καπνεργατών το 1909», για να προσθέσει ότι «οι εργάτες πέτυχαν καλύτερα μεροκάματα και λιγότερες ώρες δουλειάς» και ότι «στη Μαγνησία γράφτηκαν σελίδες ηρωισμού και θυσίας από την Εθνική Αντίσταση». Σχολίασε ότι η παρουσία του κόσμου στη συγκέντρωση αποδεικνύει ότι στις 21 του Μάη η Μαγνησία θα βγάλει ξανά πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και «θα ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη νίκη και την αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αυτά τα συναισθήματα και οι προσδοκίες μεταφράζονται όσο περνάνε οι μέρες σε απόφαση πολιτική, σε απόφαση ψήφου» και προσέθεσε: «Την άλλη Κυριακή τελειώνουμε οριστικά με το καθεστώς Μητσοτάκη». Σχολίασε ότι άκουσε πριν τον κ. Μητσοτάκη «να μιλά σε λιγοστούς φίλους του στην Αθήνα και να λέει “έχουμε μεγάλο ρεύμα”». «Και αναρωτιέμαι, αυτό το μεγάλο ρεύμα πώς γίνεται και το βλέπουν μονάχα οι αυλοκόλακες του κ. Μητσοτάκη και ο ίδιος και δεν το βλέπουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή; Πού είναι αυτό το μεγάλο ρεύμα; Μην το είδατε στις πλατείες, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς και τα χωριά;». «Το μόνο μεγάλο ρεύμα είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που έρχονται σε κάθε νοικοκυριό και έχουν τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», είπε. Αναρωτήθηκε δε «τι θα μας λένε σε μία βδομάδα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα όσοι προσπαθούν σήμερα με τη βία να μας πείσουν γι’ αυτό το ρεύμα Μητσοτάκη. Θα αρχίσουνε πάλι τις αναλύσεις για το πώς έγινε αυτό, πώς τους ξέφυγαν τα υπόγεια ρεύματα που κατατείνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή με την ψήφο τους να τους στερήσουν «τη δυνατότητα να μπορούν να μιλήσουν για υπόγεια ρεύματα. Αλλά για ποτάμι δυνατό. Το ποτάμι της νίκης και της αλλαγής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου