ΤΟΠΙΚΑ

Τορπίλη Τσίπρα στο λιμάνι του Βόλου για το LNG

τορπίλη-τσίπρα-στο-λιμάνι-του-βόλου-γι-947135

«Θα επανεξετάσω και αν χρειαστεί θα ακυρώσω την ιδιωτικοποίηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Τι είπε για Νοσοκομείο- Πανεπιστήμιο και LNG- Τα «καρφιά» σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

«Τορπίλη» στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου που έχει ήδη περάσει στη δεύτερη φάση με οκτώ επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσουν το 67% του πακέτου των μετοχών του ΟΛΒ, εξαπέλυσε από την παραλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

Παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το κόμμα του στη Μαγνησία ο κ. Τσίπρας και ιεραρχώντας ως σημαντικότερο το ζήτημα του λιμανιού ανέφερε: «Θα επαναξετάσουμε ως κυβέρνηση και αν χρειαστεί θα ακυρώσουμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού», ενώ συνεχίζοντας έκανε αναφορά στην επένδυση για το LJNG λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκρίνει μία τέτοια «επικίνδυνη για το περιβάλλον και όχι μόνο επένδυση μέσα στον Παγασητικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε επίσης για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία και για επιπλέον ενίσχυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον ρόλο του οποίου χαρακτήρισε κομβικό.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε μπροστά σε μία μεγάλη συγκέντρωση, που είχε παλμό και δυναμική, με τους νέους να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, φωνάζοντας συνθήματα.


Αισιοδοξία για το αποτέλεσμα

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος και με διαφορά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ παράλληλα έκανε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, έριξε νέες «γέφυρες» προς το ΠΑΣΟΚ και μίλησε ξανά για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

Ανέφερε ότι το δίλημμα στις εκλογές της 21η Μαΐου είναι «Μητσοτάκης ή αλλαγή» και δήλωσε τη βεβαιότητα του ότι «η απάντηση της μεγάλης πλειοψηφίας είναι: αλλαγή, είναι ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, νίκη στις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας».

Είπε ακόμη ότι κάνουν λάθος όσοι προεξοφλούν τι θα γίνει στις 21 Μαΐου. «Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός και η δημοκρατία. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει το δρόμο για σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη μέρα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι Βόλος είναι ταυτισμένος με τους αγώνες και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ προέβλεψε ότι η Μαγνησία θα βγάλει και πάλι πρώτο στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει τον δρόμο για την μεγάλη νίκη, την αλλαγή.

«Την άλλη Κυριακή θα είναι νίκη της δημοκρατίας και θα νικήσει ο λαός. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την νίκη» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι στην Μαγνησία γράφτηκαν σελίδες ηρωισμού και θυσίας.

«Ο κόσμος ζητάει να ζήσει με αξιοπρέπεια. Ως εδώ λέει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Την άλλη Κυριακή θα φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά» πρόσθεσε.

«Καρφιά» κατά ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Απευθυνόμενος σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις είπε «να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του» και έριξε τα «καρφιά» του κατά ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

«Ένα ήταν το μέτωπο του, η Δεξιά. Ένα είναι το μέτωπο μας, ο κ. Μητσοτάκης και η χειρότερη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά» και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αφήσει «αυτούς τους ανιστόρητους διμέτωπους και αν πραγματικά το πιστεύετε αυτό που λέτε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους των παράνομων υποκλοπών, ένας τρόπος μόνο υπάρχει: να έχουμε στις 22 Μαΐου προοδευτική κυβέρνηση, προοδευτική πλειοψηφία, όχι ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε.

Πυρά για την οικονομία

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για την οικονομική κατάσταση και υπογράμμισε ότι η κοινωνική πλειοψηφία ζητά ανάσα και αξιοπρέπεια, λέγοντας επίσης ότι «4 χρόνια η αδικία έγινε καθεστώς», «διεύρυνε τις ανισότητες, έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους, τους φτωχούς φτωχότερους και τους μεσαίους φτωχούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω, οι καλύτερες δουλειές έγιναν απλήρωτες υπερωρίες και κατάργηση του 8ωρου, οι καλύτεροι μισθοί έγιναν μειώσεις στο εισόδημα, οι συνταξιούχοι στερήθηκαν 7 δισ. από την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη απόδοση των αναδρομικών. Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή «15 μεγάλες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες έχουν ρεκόρ κερδοφορίας 20ετίας με πάνω από 1 δισ. η καθεμιά». «Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε. Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η αφαίμαξη των πολλών και η στήριξη των λίγων και ισχυρών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου