ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Προεκλογική ομιλία στις 19:30 στην παραλία

στον-βόλο-σήμερα-ο-αλέξης-τσίπρας-προ-946879

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά του

Τον Βόλο θα επισκεφτεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνεται στις 19.30 στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το άγαλμα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα «προοδευτικής διακυβέρνησης», όπως τιτλοφορείται και στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής 21 Μαϊου, θα καλέσει τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, δύο μέρες μετά την επίσκεψη και ομιλία Μητσοτάκη στον Βόλο θεωρείται βέβαιο ότι θα θελήσει να «απαντήσει» στον Πρωθυπουργό και στα όσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση είναι να επανακτήσει εκλογικές δυνάμεις που θα του επιτρέψουν να διατηρήσει προσδοκίες για την πρωτιά.

Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ στον νομό πήρε 34.298 ψηφοδέλτια με ποσοστό 32,16% και ήταν στη δεύτερη θέση με δύο έδρες, καθώς η Νέα Δημοκρατία έκοψε πρώτη το νήμα κερδίζοντας τέσσερις έδρες.

«Καλούμε τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους ,τους ψηφοφόρους του κόμματος και όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μαγνησίας να δώσουν βροντερό παρών στην μεγάλη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, στο χώρο του Ηρώου, με ομιλητή τον αυριανό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να συνδέσουμε το παρόν μιας πόλης και ενός νομού που βιώνουν την πιο προκλητική κυβερνητική αδιαφορία με το παρελθόν των αγώνων που ανέδειξαν τον Βόλο και την Μαγνησία στην πρωτοπορία της δημοκρατικής Ελλάδας.

Σήμερα θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα νίκης του λαού και ανατροπής της κυβέρνησης των λίγων που θα ακουστεί σε όλη τη χώρα.

Σήμερα ο Βόλος και η Μαγνησία θα ξαναγράψουν ιστορία μεταδίδοντας παντού την βεβαιότητα για την επερχόμενη αλλαγή που θα φέρει την επικράτηση της Δικαιοσύνης παντού.

Ας μην λείψει κανένας και καμιά από την αυριανή γιορτή της Δημοκρατίας και της Προόδου, από μια συγκέντρωση που θα την θυμόμαστε για χρόνια», τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Αισιοδοξία στην τοπική οργάνωση

Στο μεταξύ, προχθές το βράδυ η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στην Αγριά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Αγριάς Δημήτρη Δημητριάδη και συνεχίστηκε με ομιλίες των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος Χαράλαμπου Αραμπατζή, Μάνθου Δραμητινού, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου, Θάλειας Στάχτου και Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «στις ομιλίες τους εξέφρασαν την πεποίθηση τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Ανέπτυξαν επίσης τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος για μείωση του ΦΠΑ στο 6 % στα είδη διατροφής, την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ και την χορήγηση αυξήσεων ύψους 10 % στον δημόσιο τομέα, το πάγωμα των πλειστηριασμών, τη ρύθμιση των χρεών και τη θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλες και όλους.

Εστίασαν ακόμη στην ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους με την δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ, την στήριξη της δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων Βρούτση και Χατζηδάκη και την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων με θεσμοθέτηση της δέκατης τρίτης σύνταξης και την απόδοση αναδρομικών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου