ΤΟΠΙΚΑ

Εξερευνώντας τα σπήλαια

εξερευνώντας-τα-σπήλαια-94368

Σεμινάρια από την Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ( Ε.Σ.Ε.Θ.) ο «Χείρων», υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΟΕ), ξεκινά και φέτος τη διοργάνωση του 12ου Ετήσιου Ανοιχτού Σπηλαιολογικού σεμιναρίου. Το σεμινάριο, αρχίζει με την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, την Πέμπτη στις 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Μεταξουργείου, Νέας Ιωνίας και ώρα 19.00-21:00 μμ.

Η Ε.Σ.Ε.Θ. «Χείρων», διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάρια Σπηλαιολογίας με σκοπό την Εκπαίδευση νέων Σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα με τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη και καταγραφή των σπηλαίων.

Ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει εξερευνήσει πάνω από 300 σπήλαια στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο από τα Σεμινάρια προκύπτει ομάδα αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων. Φέτος διοργανώνεται το 12ο Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας, όπου έμπειροι εκπαιδευτές θα καταρτίσουν σπηλαιολογικά τα νέα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 20:30-22:00 μμ. και τα πρακτικά μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο. Θα περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας. Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για την φύση και τα σπήλαια.

Μέσα από την δραστηριότητα αυτή η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ο «Χείρων», ευελπιστεί να συμβάλει στην επιστημονική γνώση και καταγραφή και προστασία ,του υπόγειου κόσμου των Σπηλαίων. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δίνεται σχετική βεβαίωση, αυτοδύναμου σπηλαιοεξερευνητή Α΄ βαθμού.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο τηλέφωνο: 6985867118.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου