ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμός καινοτομίας

διαγωνισμός-καινοτομίας-94492

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες

Ο διαγωνισμός European Inventor Award συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους κορυφαίους υποψηφίους που διαπρέπουν παγκοσμίως στον τομέα της καινοτομίας, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό χώρο, την πολιτική, τις επιστήμες και τα μέσα ενημέρωσης. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Organisation ή EPO), διοργανωτής του θεσμού, απηύθυνε πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν έως τις 10 Οκτωβρίου 2014 έναν υποψήφιο που θαυμάζουν για την καινοτόμο δραστηριότητά του ή μια καινοτόμο εφεύρεση για το European Inventor Award 2015. Η τελετή απονομής του European Inventor Award θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2015 στο Παρίσι.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερευνητές, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κόσμου και σε όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στον τομέα της καινοτόμου δραστηριότητας. Αφού συγκεντρωθούν οι υποβεβλημένες υποψηφιότητες, μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων του EPO αξιολογεί τις προτάσεις, με στόχο την προεπιλογή 40 περίπου υποψηφίων.

Οι κατηγορίες στις οποίες απευθύνεται η διάκριση European Inventor Award αφορούν σε εξαιρετικές και επιτυχημένες τεχνολογίες κατοχυρωμένες από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, ιδιαίτερες εφευρέσεις σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, πρωτοπόρους ερευνητές που δουλεύουν σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Κέντρα, απόδοση φόρου τιμής για τη προσφορά του μεμονωμένου ευρωπαίου εφευρέτη και όλους τους εφευρέτες που δεν είναι υπήκοοι ευρωπαϊκής χώρας, αλλά έχουν κατοχυρώσει τα επινοήματά τους με Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο email [email protected]. Στοιχεία επικοινωνίας:Υπεύθυνη: κα Γιόλα Φράγκου

E-mail: [email protected] Σ.Β.Θ.Κ.Ε., μέλος του EnterpriseEuropeNetwork- HellasΕλ. Βενιζέλου 4, 38221, Βόλος. Τηλ: 2421029407/8, 2421028111 Φαξ: 2421026394.

Ιστοσελίδα: http://www.sbtke.gr, www.enterprise-hellas.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου