ΤΟΠΙΚΑ

Φρικτός θάνατος για γατάκια σε κάδο σκουπιδιών στον Βόλο

φρικτός-θάνατος-για-γατάκια-σε-κάδο-σκ-937738

Οργή και αποτροπιασμός για το νέο περιστατικό βίας κατά απροστάτευτων ζώων

Φρικτό θάνατο βρήκαν τέσσερα νεογνά γατάκια σε κάδο απορριμμάτων σε περιοχή του Βόλου, προκαλώντας για ακόμη μία φορά απερίγραπτο θυμό, για τον βίαιο τρόπο, με τον οποίο άγνωστοι επέλεξαν να δείξουν τα απάνθρωπα αισθήματά τους κατά απροστάτευτων ζώων.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας, από τότε που μία ηλικιωμένη γυναίκα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πετάει σε κάδο σκουπιδιών μικρά γατάκια, με αποτέλεσμα να της επιβληθεί το πρόστιμο «μαμούθ» των 120.000 ευρώ και ένα νέο παρόμοιο, απαράδεκτο περιστατικό ήρθε στο προσκήνιο.

Προχθές το απόγευμα, κάτοικος της περιοχής Χρυσοχοΐδη στον Βόλο άκουσε μέσα από κάδο σκουπιδιών το κλάμα ζώων και αμέσως έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Ανοίγοντας τον κάδο, είδε ένα τσουβάλι από το οποίο ακούγονταν τα κλάματα. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό τους.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Χρύσα Κοσκινά εθελόντρια στη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου αναφέρει ότι η ομάδα ενημερώθηκε από διερχόμενη κάτοικο για το περιστατικό κακοποίησης ζώων. «Μας ειδοποίησαν ότι μέσα σε ένα σακί σε κάδο απορριμμάτων, ήταν τέσσερα γατάκια, λίγων μόλις ημερών, κλεισμένα σε νάιλον σακούλες το καθένα μόνο του. Τα δύο ήταν ήδη νεκρά, ενώ τα άλλα μεταφέρθηκαν αμέσως σε κτηνίατρο για την περίθαλψή τους» επισημαίνει.

«Κάποιο δίποδο «τέρας» έκανε πάλι την «καλή του πράξη»… Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία…», αναφέρεται σε ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου.

Όπως διαπιστώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα γατάκια ήταν νεογέννητα και δεμένα ακόμη με τον ομφάλιο λώρο. Την περίθαλψη των δύο νεογνών που γλύτωσαν αρχικά, ανέλαβε η κτηνίατρος Φαίδρα Τζέιν Βαρβαρέζου, δυστυχώς όμως, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια, κατέληξαν και εκείνα.

«Μου έφεραν δύο πολύ μικρά γατάκια, λίγων ημερών που ήταν δύσκολο να επιβιώσουν. Το ένα πέθανε σχεδόν αμέσως από τη στιγμή που το παρέλαβα, ενώ λίγες ώρες αργότερα κατέληξε και το άλλο» επιβεβαίωσε η ίδια.

«Το λέμε και το ξαναλέμε ως Σωματείο κάθε φορά που συγκαλείται η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου. Οτι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες. Δυστυχώς μάλλον ο δήμος τις θεωρεί αόρατες και οι στειρώσεις των αδέσποτων γατιών στην πόλη μας γίνονται μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων», ανέφερε η ίδια.

Να σημειωθεί πως για το παραπάνω συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου