ΤΟΠΙΚΑ

Διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ στην ηλικιωμένη που πέταξε τα γατιά στον κάδο

διοικητικό-πρόστιμο-120-000-ευρώ-στην-ηλικι-926891

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και 1.500 ευρώ εγγύηση αφέθηκε η 70χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε σε κάδο σκουπιδιών, στην οδό Μαγνήτων, τέσσερα νεογέννητα γατάκια.

Χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη του Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με την προϋπόθεση ότι μέχρι την δίκη της θα δίνει παρουσία μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Η ίδια για μια ακόμη φορά αρνήθηκε πως πέταξε τα ζώα στον κάδο για να πεθάνουν, αλλά δεν έπεισε τις δικαστικές αρχές, ενώ καταλυτική ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα.

Η ηλικιωμένη, που συνελήφθη μετά από καταγγελίες γειτόνων και τη μαρτυρία ενός νεαρού, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε πως άκουσε και η ίδια την φωνή των ζώων όταν πήγε να πετάξει τα σκουπίδια του σπιτιού της στον κάδο.

Υποστήριξε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή πως είναι φιλόζωη, μετέχει στις δράσεις της γειτονιάς για την προστασία των ζώων και ότι ουδέποτε θα έκανε κακό.

Η 70χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στην οδό Μαγνήτων, στο κέντρο του Βόλου, να πετάει τέσσερα αδέσποτα γατάκια σε κάδο σκουπιδιών, ώστε να πεθάνουν από ασφυξία και αμέσως κλήθηκε από τους φιλόζωους της γειτονιάς η αστυνομία. Τα γατάκια έχουν παραδοθεί σε εθελοντές της Φιλοζωικής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου