ΤΟΠΙΚΑ

Για «μυστήρια εξαφάνιση» φακέλου με υπερωρίες κάνει λόγο η ΔΑΣ-ΟΤΑ

για-μυστήρια-εξαφάνιση-φακέλου-με-υ-9352

Για καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης επικρίνει τη δημοτική αρχή, η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Σύλλογο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, και ζητά να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες εργαζομένων από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα ενώ θεωρεί τουλάχιστον «περίεργο το γεγονός ότι εξαφανίστηκαν τα στοιχεία με τις υπερωρίες των εργαζομένων στην καθαριότητα της Ν. Ιωνίας- που πρωτοτάστησαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις- για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2012».

Επίσης ζητούν να δοθεί σε χρήμα η αξία του γάλακτος που δεν δόθηκε στους εργαζόμενους που το δικαιούνται για 15 μήνες. Επιπλέον τονίζουν ότι απαιτείται να δοθούν τα είδη ατομικής προστασίας που έχουν να δοθούν, από το 2010, αλλά και να περάσουν από ΚΤΕΟ όλα τα αυτοκίνητα των υπηρεσιών, για να μην υπάρχει κίνδυνος τόσο για την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων αλλά και για να μην πληρώνονται υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχων.

Τα θέματα θα θέσει αύριο η ΔΑΣ ΟΤΑ μαζί με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη με τον οποίο έχει οριστεί συνάντηση στις 10:30 π.μ. Μάλιστα η επικεφαλής της παράταξης, Εύη Καρυδάκη, επισήμανε ότι «αν ο δήμαρχος δεν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

——————————————————————————–

Ειδικότερα σε ότι αφορά τις υπερωρίες, η κα Καρυδάκη, αλλά και ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας και μέλος του συνδυασμού Θ. Τσαλούχας, τόνισαν ότι ο φάκελος με τα στοιχεία των υπερωριών των περίπου 300 εργαζομένων για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2012, «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς».

Εξήγησαν ότι τόσο ο διευθυντής καθαριότητας του δήμου όσο και ο αρμόδιος υπάλληλος, πιστοποιούν ότι ο φάκελος εστάλη κανονικά «Αδυνατούμε νε πιστέψουμε ότι έρχεται όλο αυτό να κουμπώσει με τις απειλές του τότε αντιδημάρχου Χαρ. Τσαμπάζη εν μέσω κινητοποιήσεων ότι δεν θα πάρουν υπερωρίες οι εργαζόμενοι της καθαριότητας Ν. Ιωνίας». Σημειώνεται ότι τα θέματα έθεσαν ως ΔΑΣ ΟΤΑ και στην παράσταση που έκαναν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Όπως εξήγησε η κα Καρυδάκη το να μην δίνεται το γάλα, αποτελεί καταστρατήγηση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων που το προβλέπει, όπως και την περίπτωση να δοθεί σε χρήμα σε ειδικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι οφείλεται ποσότητα γάλακτος περίπου 400 λτ, για χρονικό διάστημα 15 μηνών, σε εργαζόμενους διαφόρων υπηρεσιών που το δικαιούνται.

«Δεν θέλουμε πλέον το γάλα σε είδος, τι να το κάνουν οι εργαζόμενοι, να πήξουν γιαούρτι; Ο δήμαρχος συνεχώς επικαλείται τους νόμους και τη νομιμότητα. Ας εφαρμόσει λοιπόν τη συλλογική σύμβαση κι ας δώσει άμεσα και τις υπερωρίες και τα υπόλοιπα. Όπως πήρε μονοκοπανιά τους μισθούς για τις κινητοποιήσεις, αφού απείλησε διευθυντή οικονομικών και προϊστάμενο μισθοδοσίας να μην προχωρήσουν σε μοίρασμα του ποσού σε δόσεις, έτσι να δώσει και αυτά που οφείλονται στους εργαζόμενους» τόνισε η κα Καρυδάκη.

Επιπλέον ανέφερε ότι στους εργαζόμενους οφείλεται ακόμη το εκλογικό επίδομα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ δεν έχουν πληρωθεί οι πρώην συνεργάτες του δημοτικού ραδιοφώνου που έκλεισε. Τέλος η κα Καρυδάκη τόνισε ότι ψευδώς η δημοτική αρχή διέρρευσε ότι στη διάρκεια των πολυήμερων κινητοποιήσεων της προηγούμενης χρονιάς απείργησαν μόνο 80 εργαζόμενοι. Από τα στοιχεία του γραφείου μισθοδοσίας, επισήμανε, αποδεικνύεται ότι κοντά στο 60% των εργαζομένων απείργησαν.

ert.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου