ΤΟΠΙΚΑ

Ο Γιάννης Μεσσήνης νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ο-γιάννης-μεσσήνης-νέος-πρύτανης-του-π-9371

Ο Γιάννης Μεσσήνης καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που διεξήχθη σήμερα από τις 9π.μ. έως τις 4 μ.μ., καθώς δόθηκε και μία ώρα παράταση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψήφισαν 365 από τους 429 εκλέκτορες και ο κ. Μεσσήνης ‘έλαβε 198 ψήφους έναντι 140 του ανθυποψηφίου του Γιώργου Πετράκου καθηγητή του Τμήματος Χωροταξίας και 10 της καθηγήτριας του Α.Π.Θ. Θεοφανούς Παπαζήση. «Είμαστε το πρώτο Πανεπιστήμιο στη χώρα που εκλέγει πρύτανη κι αργήσαμε χαρακτηριστικά» δήλωσε στην ΕΡΑ Βόλου ο πρώην αντιπρύτανης του Π.Θ. Μιχ. Ζουμπουλάκης. Στις φετινές εκλογές και σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ψήφισαν μόνο τα μέλη ΔΕΠ, δηλαδή οι μόνιμοι καθηγητές, και όχι οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι φοιτητές.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης πλέον αύριο το συμβούλιο θα συνεδριάσει για να επικυρώσει τα αποτελέσματα και θα στείλει το πρακτικό στο υπουργείο Παιδείας ενώ μέσα σε τρεις εβδομάδες το πολύ αναμένεται να διοριστεί ο νέος πρύτανης που η θητεία του είναι τετραετής. Εκείνος με τη σειρά του θα ορίσει τους αναπληρωτές πρυτάνεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου