ΤΟΠΙΚΑ

Δύο μήνες στέρησης μισθού σε τρεις υπαλλήλους του δήμου

δύο-μήνες-στέρησης-μισθού-σε-τρεις-υπα-9396

Με διαφοροποιήσεις μεταξύ των αντιδημάρχων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου που λειτουργεί ως πειθαρχικό όργανο, αλλά και την διαφωνία των δύο μελών της μείζονος μειοψηφίας, αποφασίστηκε χθες βράδυ με οριακή πλειοψηφία, η επιβολή ποινής στέρησης μισθού δύο μηνών για τρεις υπαλλήλους του Δήμου Βόλου, που ως μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου επί δημαρχίας Βούλγαρη είχαν κρίνει προκρίνει ως προϊσταμένη τμήματος του δήμου μία κυρία που δεν είχε τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον ΟΕΥ του Δήμου τότε.

Οι τρεις υποστήριξαν ότι έκριναν με βάση λάθος φακέλους υποψηφίων που προσκόμισε η υπηρεσία για τη θέση του προϊσταμένου, λάθος που όπως είπαν η υπηρεσία παραδέχθηκε στην πορεία, όμως και πάλι τότε το υπηρεσιακό συμβούλιο είχε ήδη κάνει την δεσμευτική κρίση του και ο τότε Δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης είχε υπογράψει την τοποθέτηση.

Όπως πάντως έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής που έχει 13 μέλη, ήτοι παρόντες εννιά αντιδήμαρχοι, και τα δύο μέλη της μείζονος μειοψηφίας, οι Γ. Μουλάς και Χαρ. Ζάχος. Απουσίαζαν ο δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης που είχε αποφασίσει την παραπομπή του θέματος στην Εκτελεστική, αλλά και ο αντιδήμαρχος Βόλου και Ν. Ιωνίας Μπ. Τσαμπάζης.

Όλοι παραδέχθηκαν ότι και οι τρεις είναι ικανότατοι και καταξιωμένοι υπάλληλοι, όμως η προεδρεύουσα της Ε.Ε. Νατάσσα Οικονόμου εισηγήθηκε, την επιβολή της ανώτερης πειθαρχικής ποινής μπορεί να βάλει η Ε.Ε. ως πειθαρχικό όργανο, δηλαδή τη στέρηση μισθού για δύο μήνες, για τους τρεις υπαλλήλους. Με την εισήγηση συμφώνησαν, οι αντιδήμαρχοι Νικ. Μόσχος, Δημ. Δερβένης, Φωτ. Λαμπρινίδης, Σωτ. Χαλκιάς και Ιωαν. Γκουντέλιας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Παντσάς πρότεινε να γίνει στους τρεις υπαλλήλους, στέρηση μισθού για ένα μήνα, ενώ ο κ. Παντ. Πελεκάνος πρότεινε για 1,5 μήνα. Ο αντιδήμαρχος Ηλ. Ξηρακιάς συμφώνησα με τον κ. Πελεκάνο, αλλά τελικά ψήφισε σύμφωνα με την εισήγηση. Οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας. Μπ. Ζάχος και Γ. Μουλάς, ζήτησαν η επιτροπή να αναστείλει την απόφασή της, μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και εκδικάζεται στο ποινικό δικαστήριο η υπόθεση για τους τρεις υπαλλήλους, καθώς η επιβολή πειθαρχικής ποινής από την Επιτροπή, θα προκαλέσει «προβλήματα» στην επαγγελματική του ανέλιξη, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου