ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Οκταμελής σπείρα είχε διαρρήξει δύο κοσμηματοπωλεία σε Βόλο και Καρδίτσα

οκταμελής-σπείρα-είχε-διαρρήξει-δύο-κ-13650

Εξακριβώθηκε η δράση οκταμελούς σπείρας που είχε διαπράξει διαρρήξεις με τη μέθοδο του «ριφιφί» σε Καρδίτσα και Βόλο. Η σύνθεση της σπείρας, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν διαφορετική.

Ήδη έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε Αλβανών ηλικίας 36, 33, 29, 28 και 35 ετών και τριών ακόμη, αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργών τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές με τη μέθοδο «ριφιφί».

Οι πέντε Αλβανοί με τους τρεις συνεργούς τους, είχαν συστήσει σε απροσδιόριστο χρόνο εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά προέβαιναν στην εγκληματική τους δραστηριότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη τακτική και την ίδια πάντα μεθοδολογία «ριφιφί».

Τα μέλη της οργάνωσης για να μην αποκαλυφθούν στις Διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυστηρά μέτρα «προστασίας», χρησιμοποιώντας πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες και συνεννοήσεις κατά την προσέγγιση των κοσμηματοπωλείων – στόχων, κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων, αλλά και κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, οι οποίες δεν ήταν δηλωμένες στα στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά σε στοιχεία ταυτότητας αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών.

Επισημαίνεται, ότι τέσσερα από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 36, 33, 29 και 28 ετών προφυλακίστηκαν και κρατούνται από το Νοέμβριο του έτους 2012 σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, για παρόμοια αδικήματα.

Πέτυχαν στους Σοφάδες, απέτυχαν στο Βόλο

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, στο Βόλο, στις 7 Μαίου 2012 οι δράστες με τη μέθοδο του ριφιφί επιχείρησαν να διαρρήξουν κοσμηματοπωλείο 76χρονου. Ειδικότερα, οι δράστες χρησιμοποιώντας εργαλείο που χρησιμοποιείται στις οικοδομές, άνοιξαν τρύπα σε μεσοτοιχία αποθήκης 75χρονης με κενό κατάστημα 51χρονου.

Στη συνέχεια άνοιξαν κι άλλη τρύπα σε διπλανό κατάστημα – τυροκομείο 46χρονου και μπήκαν μέσα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν τελικά να διανοίξουν τρύπα από τις μεσοτοιχίες των καταστημάτων αυτών με το κοσμηματοπωλείο. Επίσης στην Καρδίτσα, τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 2012 οι τρεις Αλβανοί, ο 36χρονος, ο 33χρονος και ο 29χρονος μαζί με τους αγνώστους συνεργούς τους διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο 53χρονου στους Σοφάδες αφαιρώντας κοσμήματα αξίας περίπου 30.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες είχαν προηγουμένως απενεργοποιήσει τον εξωτερικό συναγερμό του κοσμηματοπωλείου, κόβοντας το καλώδιο του ΟΤΕ με τσεκούρι, ενώ στη συνέχεια διέρρηξαν κενό χώρο που εφάπτονταν με το χρυσοχοείο. Ανοίγοντας τρύπα στο μεσότοιχο, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και διέρρηξαν με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού, το χρηματοκιβώτιο, στο οποίο φυλάσσονταν τα κοσμήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου