ΤΟΠΙΚΑ

Πτυχιούχοι και εργαζόμενοι στον κλάδο τους μέσω του τμήματος Μηχανολόγων – Μηχανικών

πτυχιούχοι-και-εργαζόμενοι-στον-κλάδ-930668

Ορκίστηκαν διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί απόφοιτοι που ήδη κάνουν επαγγελματική καριέρα στο αντικείμενό τους

Εργαζόμενους και μάλιστα στο αντικείμενο των σπουδών τους, βρήκε μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς αποφοίτους αλλά και διδάκτορες, η τελετή απονομής των πτυχίων από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη διάρκεια της ορκωμοσίας που έγινε στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίο του Αρεως, οι νέοι επιστήμονες ορκίστηκαν στην επιστήμη τους, την οποία ήδη υπηρετούν σε επαγγελματικό επίπεδο, γεγονός που καταδεικνύει το αντίκρισμα των πτυχίων στην αγορά εργασίας.

Σε ιδιωτική εταιρεία που ασχολείται με μελέτες με έδρα την Αθήνα, απ’ όπου κατάγεται και μένει, εργάζεται ήδη ο προπτυχιακός απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Κωνσταντίνος Γαλένος. Ο ίδιος ήταν ο αριστούχος απόφοιτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του τμήματος και διάβασε τον όρκο. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, το τμήμα ήταν πρώτη του επιλογή και χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο των σπουδών στον Βόλο. Ηδη απασχολείται επαγγελματικά στο αντικείμενό του, στόχος του είναι όμως η παρακολούθηση και ενός μεταπτυχιακού προγράμματος.

Ο αριστούχος προπτυχιακός απόφοιτος Κωνσταντίνος Γαλένος

Στην Ολλανδία, σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της συμβουλευτικής, εργάζεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και η αριστούχος απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics», Τζωρτζίνα Στέρπη, η οποία επίσης διάβασε τον όρκο της αποφοίτησης. Η Βολιώτισσα άνοιξε τα φτερά της στο εξωτερικό και όπως σημείωσε, το μεταπτυχιακό του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών αποτέλεσε ένα ισχυρό χαρτί που μέτρησε στην πρόσληψή της.

Η αριστούχος μεταπτυχιακή απόφοιτη Τζωρτζίνα Στέρπη

Διδάκτορας του τμήματος αναγορεύτηκε ο Χρήστος Προσγολίτης, ο οποίος μάλιστα ήταν αριστούχος απόφοιτος του τμήματος. Ο κ. Προσγολίτης έκανε το διδακτορικό του στην αντοχή χάλυβα, κάτι που όπως επεσήμανε του άνοιξε νέους ορίζοντες και τον βοήθησε να εξελιχθεί επαγγελματικά. Απασχολείται σε επιχείρηση στον ιδιωτικό τομέα που δραστηριοποιείται στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης υλικών.

Οι δύο νέοι διδάκτορες του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Μιχ. Δεληγιάννης και Χρ. Προσγολίτης

Ακαδημαϊκή καριέρα σκέφτεται να ακολουθήσει ο Μιχάλης Δεληγιάννης που επίσης αναγορεύτηκε διδάκτορας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και ήδη απασχολείται ως μεταδιδάκτορας σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα έχει κάνει οικογένεια και έχει αποκτήσει ένα παιδάκι που είναι δύο ετών. «Επιχειρησιακή έρευνα με εφαρμογές στην εφοδιαστική αλυσίδα» ήταν το θέμα του διδακτορικού του, το οποίο χαρακτήρισε ως ταξίδι στη διάρκεια του οποίου έμαθε πολλά πράγματα που τον εφοδίασαν για να συνεχίσει την ακαδημαϊκή καριέρα του.

Σε πανηγυρικό κλίμα η τελετή ορκωμοσίας παρουσία φίλων και συγγενών που χειροκρότησαν τους αποφοίτους

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου