ΤΟΠΙΚΑ

Πήρε πτυχίο ο φοιτητής που χρωστούσε στις εστίες 150 ευρώ

πήρε-πτυχίο-ο-φοιτητής-που-χρωστούσε-σ-854102

«Πρώτος στον αγώνα, πρώτος στη σχολή, το παράδειγμά σου δύναμη για κάθε φοιτητή». Σε πανηγυρικό κλίμα, όπως φαίνεται και από το μήνυμα στο πανό που αναρτήθηκε στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, έλαβε προχθές το πτυχίο του ο Λαυρέντης Κουρελάς από τη Ζαγορά, ο φοιτητής που επί δύο εξάμηνα δεν μπορούσε να ορκιστεί στην επιστήμη του εξαιτίας χρέους 150 ευρώ στη φοιτητική εστία στη Λάρισα, όπου σπούδασε.

Η ανάδειξη της περιπέτειάς του από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ προκάλεσε γενική κατακραυγή και οδήγησε σε λύση, με αποτέλεσμα προχθές ο Λαυρέντης Κουρελάς να βρεθεί μαζί με άλλους συμφοιτητές του στο συνεδριακό του πρώην ΤΕΙ, να ανέβει στο βήμα και να λάβει εν μέσω επευφημιών από όλη την αίθουσα το πτυχίο του.

Μετά την αποφοίτησή του δέχθηκε προσωπικά συγχαρητήρια από συμφοιτητές του, γονείς και φίλους και όλοι μαζί φωτογραφήθηκαν πίσω από το πανό που σήκωσαν στο αμφιθέατρο για να επικροτήσουν τον αγώνα του νεαρού φοιτητή.

Ο Λαυρέντης Κουρελάς είχε ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του πρώην ΤΕΙ Λάρισας, αλλά δεν μπορούσε να αποφοιτήσει. Χρέος 150 ευρώ στη φοιτητική εστία τον κρατούσε σε «ομηρία».

Το θέμα του έλαβε διαστάσεις, υπήρξε κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία του ιδρύματος στον Βόλο, το ίδιο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φρόντισε για την τακτοποίηση της οικονομικής οφειλής και προχθές ο φοιτητής κατάφερε να πάρει το πτυχίο του.

Πλέον κλείνει… λογαριασμούς με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει το πτυχίο του για να προσληφθεί ως ηλεκτρολόγος πλέον στην εταιρεία που απασχολούνταν έως και σήμερα.

Ωστόσο για τους φοιτητές παραμένει ζητούμενο η κατάργηση του «χαρατσιού» προς τη φοιτητική εστία της Λάρισας, όπου οι ένοικοι καλούνται να πληρώνουν συμβολικό ενοίκιο 150 ευρώ τον χρόνο για δίκλινο δωμάτιο ή 400 ευρώ για μονόκλινο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου