ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

συναυλία-στη-μνήμη-των-θυμάτων-των-τεμ-926716

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών διοργανώνουν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του ΟΣΕ.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων αναφέρει:

«Εδώ και μέρες, από την είδηση του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη, η χώρα σείεται από διαδηλώσεις. Ο πολυήμερος αγώνας φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων αποτελεί ένα ελπιδοφόρο μήνυμα μέσα από αυτές τις μέρες θλίψης και οργής.

Από την πρώτη στιγμή οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μέσα από τους συλλόγους μας πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ενώσαμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους γονείς μας, με τα αδέλφια μας τους μαθητές.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν αυτές τις μέρες από χιλιάδες στόματα- που γράφτηκαν στα πανό των συλλόγων μας και στους τοίχους των σχολών μας δεν επιδέχονται καμίας διαστρέβλωσης και παρερμηνείας. Οι πραγματικοί ένοχοι κράτος, εταιρία, όλες οι κυβερνήσεις που δημιούργησαν αυτήν την κατάσταση θα την πληρώσουν.

Αποδείχτηκε πως η δύναμη βρίσκεται στο δικό μας αγώνα. Καταφέραμε να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης, όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και έχουν ευθύνες, από κοινού με τα ΜΜΕ για να κρυφτούν οι πραγματικές αιτίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα, να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι, κράτος, κυβερνήσεις, εταιρία!

Δεν θα περιμένουμε άλλη τραγωδία . Θα παλέψουμε τώρα για ασφαλείς μεταφορές και υποδομές. Γι’ αυτό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους σιδηρόδρομους! Τώρα πρέπει να μπει στο επίκεντρο αυτού του αγώνα η πολιτική που δημιουργεί Τέμπη, που χτυπάει και τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας στις σπουδές, στη δουλεία, στο σύνολο της ζωής μας.

Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! Κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φως αποδεικνύει ότι δεν ήταν «η κακιά στιγμή», ούτε «η κακιά η ώρα» αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Έτσι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ προώθησαν σειρά από αποφάσεις και νόμους της ΕΕ που συνδιαμόρφωσαν τη σημερινή εγκληματική κατάσταση. Την «απελευθέρωση» και εμπορευματοποίηση των μεταφορών, την ιδιωτικοποίηση, το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου για να πουληθεί σε εταιρίες, την τραγική υποχρηματοδότηση στις υποδομές, χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας γιατί κοστίζουν.

Κυριολεκτικά: οι ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα. Γιατί, όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές!

Την 1η Απριλίου λοιπόν, που τα βαγόνια θα κινούνται και πάλι στις αιματοβαμμένες ράγες, καθώς τα τρένα ξαναμπαίνουν σε λειτουργία, εμείς θα είμαστε εκεί για να τραγουδήσουμε και να διαδηλώσουμε για την ασφάλεια μας!

Τα συνθήματα μας θα ακουστούν και πάλι δυνατά!

-Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, μαθητικό συμβούλιο, τις πολιτιστικές ομάδες του ΠΘ, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να συμμετέχουν στη συναυλία!

-Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, κάθε νέο άνθρωπο να λάβει μέρος και να εκφραστεί είτε τραγουδώντας, είτε απαγγέλοντας ένα ποίημα, είτε με όποιον τρόπο και μέσο επιθυμεί».

Δείτε την αφίσα της συναυλίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου