ΤΟΠΙΚΑ

Με εργαζόμενους της Υπηρεσίας καθαριότητας Δημοτικής Ενότητας Αγριάς συναντήθηκε το κλιμάκιο του ΚΚΕ Μαγνησίας

με-εργαζόμενους-της-υπηρεσίας-καθαρι-926672

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς του Δήμου Βόλου είχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, επικεφαλής κλιμακίου της Τ.Ε. Μαγνησίας.

«Το νέο δίλλημα, μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με το οποίο προσπαθούν να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο του λαού: ψήφισε για κυβέρνηση, για να μην έχουμε ακυβερνησία πρέπει να τους επιστραφεί με βροντερό τρόπο», τόνισε στη συζήτηση.

Όποιος και αν βγει, ξέρετε ότι θα εφαρμόσει την πολιτική στήριξης της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων. Και κάτω από αυτό, ακόμα και η ζωή αντιμετωπίζεται ως κόστος. Η δική τους σταθερότητα, είναι αστάθεια για τις λαϊκές οικογένειες. Είναι σταθερότητα για να περνάνε την εγκληματική πολιτική τους.

Βλέπετε την κατάσταση στην υπηρεσία σας, ως δημοτικοί υπάλληλοι. Τα ατυχήματα είναι στην καθημερινή διάταξη, ιδιαίτερα στην Καθαριότητα, ακριβώς επειδή αντιμετωπίζονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας ως βραχνάς για τον προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή επικρατεί μια γκάμα εργασιακών σχέσεων, για την ίδια δουλειά, γιγαντώνεται η ομηρία των 8μηνων και άλλων συμβασιούχων εργαζόμενων. Στον ιδιωτικό τομέα κυριαρχεί η λογική “μισή δουλειά” που σημαίνει και “μισή ζωή” και αφορά πρώτα και κύρια τις γυναίκες εργαζόμενες.

Ο καπιταλισμός έχει πια σαπίσει και σκορπά συμφορές απ΄ όλους τους πόρους του, όπως δείχνουν και οι χρεοκοπίες τραπεζικών ομίλων στις ΗΠΑ, την Ελβετία», τόνισε ο Βασίλης Μεταξάς. Και τα βάρη τα φορτώνεται ο λαός. Τα 50 δις € που δόθηκαν για τη στήριξη της ελβετικής τράπεζας ποιος θα τα πληρώσει; Δείτε πως έχασαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια οι συνταξιούχοι της Δανίας, οι συντάξεις των οποίων είχαν «επενδυθεί» στην τράπεζα των ΗΠΑ. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση …ενημέρωση ότι θα υπάρξει επίπτωση. Το ίδιο σύστημα δεν προσπαθούν να περάσουν και στη χώρα μας; Κι εδώ, στο ασφαλιστικό, πάλι η κάθε κυβέρνηση που έβγαινε συνέχιζε τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων. Από το νόμο Γιαννίτση του ΠΑΣΟΚ, μέχρι το αντιασφαλιστικό έκτρωμα του “ψαλιδοχέρη” Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ όπως τον βαφτίσανε οι εργαζόμενοι.

Απέναντι, λοιπόν, στην τωρινή αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ασκούν υποκριτική κριτική. Κυβέρνησαν αντιλαϊκά και δεν αλλάζουν. Τη δίκαιη οργή για τα αλλεπάλληλα εγκλήματα σε βάρος του λαού, την αγανάκτηση για την ακρίβεια που εξαερώνει τους μισθούς που μειώνονται, οι εργαζόμενοι πρέπει να τα μετατρέψουν σε συνειδητή επιλογή απόρριψης μια για πάντα της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τις ζωές μας. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ και η σημαντική ενίσχυση του στις εκλογές που έρχονται, είναι η μόνη πραγματικά αντισυστημική ψήφος, είναι το μόνο όπλο του λαού, γιατί την επομένη των εκλογών κυβέρνηση θα φτιάξουν και αυτή θα είναι από χέρι αντιλαϊκή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου