ΤΟΠΙΚΑ

Εβαλε «χέρι» σε λογαριασμούς Βολιώτη δικηγόρου

εβαλε-χέρι-σε-λογαριασμούς-βολιώτη-925813

Μέσω dark web και έκανε αγορές 10.000 ευρώ

Αγορές αξίας άνω των 10.000 ευρώ, με τραπεζικές κάρτες Βολιώτη δικηγόρου, έκανε ένας 23χρονος με αναπηρία από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει τους τραπεζικούς κωδικούς μέσω dark web.

Αρχικά επιχείρησε να «βάλει χέρι» στους λογαριασμούς του δικηγόρου κάνοντας ανάληψη χρημάτων και όταν δεν τα κατάφερε, προχώρησε σε 21 αγορές διαφόρων ειδών, μεταξύ των οποίων και ενός κινητού τηλεφώνου μάρκας iphone.

Χθες, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και με όρο να αποζημιώσει μερικώς το θύμα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει αναπηρία λόγω αυτισμού σε ποσοστό 65%, παραδέχθηκε χθες στο δικαστήριο την παράνομη πράξη του. Όπως προέκυψε από τη διαδικασία, μπήκε στο dark web μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του σπιτιού του και απέκτησε πρόσβαση στις πιστωτικές κάρτες του δικηγόρου. Έκανε 4 συνεχείς προσπάθειες να «τραβήξει» μετρητά, με αναλήψεις ύψους 1.000 και 1.500 ευρώ και όταν απέτυχε το εγχείρημα, επιδόθηκε σε ηλεκτρονικές αγορές.

Σημειώνεται ότι ο 23χρονος είχε καταφέρει να «κλωνοποιήσει» το κινητό τηλέφωνο του δικηγόρου, με αποτέλεσμα να δέχεται με sms τους extra κωδικούς για την έγκριση των συναλλαγών και την ολοκλήρωση των αγορών. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο δικηγόρος είχε δει το κινητό του τηλέφωνο να «νεκρώνει» για αρκετές ώρες το επίμαχο διάστημα.

Η απάτη τελέστηκε από 31 Αυγούστου 2020 μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2021 και το συνολικό ύψος της ζημίας για τον Βολιώτη δικηγόρο ανέρχεται σε 10.250 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου