ΤΟΠΙΚΑ

Περίπτερα στο στόχαστρο κυκλώματος απατεώνων «που δρα από τις φυλακές»

περίπτερα-στο-στόχαστρο-κυκλώματος-α-925397

Στο στόχαστρο κυκλώματος απατεώνων που σύμφωνα με πληροφορίες δρα από τις φυλακές και δεν μπορεί να εντοπιστεί, φαίνεται να έχουν μπει περίπτερα στον Βόλο.

Επιτήδειοι τηλεφωνούν στα περίπτερα προσποιούμενοι τους συνεργάτες εταιρειών καρτοκινητής τηλεφωνίας και ζητούν να εκδοθούν κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας προκειμένου να γίνει αναβάθμιση του μηχανήματος.

Χθες, λίγο έλειψε να πέσει θύμα υπάλληλος, στο κατάστημα με είδη περιπτέρου του αντιπροέδρου της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλη Τόπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Τόπας, στο κατάστημα κάλεσε κάποιος με το όνομα Σαμπανίδης από τον αριθμό 6983761464 και ισχυρίστηκε ότι είναι συνεργάτης εταιριών καρτοκινητής και μας ζήτησε να κόψουμε κάρτες των 30 ευρώ».

«Προσοχή είναι απατεώνες. Μην πέσετε στην παγίδα», προειδοποίησε με ανάρτησή του στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τόπας.

Όπως εξήγησε πριν από τέσσερις μήνες, υπάλληλος του έπεσε θύμα των απατεώνων με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία 1.500 ευρώ. Άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη περιπτέρου έπεσε δύο φορές θύμα των επιτηδείων.

«Τους τελευταίους πέντε μήνες πολλοί συνάδελφοι έχουν πέσει θύματα των απατεώνων. Πρόκειται για κύκλωμα που όπως έχουμε ενημερωθεί δρα μέσα από τις φυλακές, αλλά είναι αδύνατο να εντοπιστεί», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως εξηγεί, οι επιτήδειοι καλούν στα καταστήματα, προσποιούνται τους συνεργάτες εταιριών και ζητούν να κοπούν κάρτες και να τους δοθούν τα pin, δήθεν για την αναβάθμιση των συσκευών. «Αν εκείνη την ώρα έχεις δουλειά ή είσαι λίγο αφηρημένος, είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις, να πέσεις στην παγίδα. Από τις κάρτες δεν έχουμε κέρδος και σε περιπτώσεις απάτης καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας το κόστος», αναφέρει ο κ. Τόπας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου