ΤΟΠΙΚΑ

Νέα απόπειρα απάτης επαγγελματία – Προσποιήθηκαν τον Γ. Πράττο

νέα-απόπειρα-απάτης-επαγγελματία-πρ-921109

Του ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό δήθεν για επιστροφή παρακρατηθέντων χρημάτων μέσω λογαριασμού ρεύματος

Και νέα απόπειρα απάτης σε βάρος επαγγελματία του Βόλου επιχείρησε να στήσει επιτήδειος, ο οποίος προσποιήθηκε τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιώργο Πράττο.

Όπως έγινε γνωστό, ιδιοκτήτης γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας στην πόλη, δέχθηκε χθες το πρωί, περίεργο τηλεφώνημα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η αντρική φωνή συστηνόταν ως αντιδήμαρχος, Γιώργος Πράττος και καλούσε τον επαγγελματία να του στείλει τραπεζικό λογαριασμό για να του επιστραφούν μέσω Δήμου Βόλου, χρήματα. Ο απατεώνας υποστήριξε ότι πρόκειται για χρήματα που παρακρατήθηκαν από λάθος μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ και ότι έπρεπε να επιστραφούν στον ιδιώτη.

Για καλή του τύχη, ο επαγγελματίας δεν «τσίμπησε». Ενημέρωσε τον συνομιλητή του, ότι δεν έχει οικονομικές διαφορές με τον Δήμο και ότι θα περάσει ο ίδιος από την οικονομική υπηρεσία για να ελέγξει περί τίνος πρόκειται.

Εκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να δώσει προσωπικά στοιχεία και μέσω γνωστού επικοινώνησε με τον πραγματικό αντιδήμαρχο, ο οποίος όχι μόνο δήλωσε πλήρη άγνοια αλλά και παντελή αναρμοδιότητα.

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο κ. Πράττος φρόντισε να κάνει γνωστή την απόπειρα απάτης και να επιστήσει την προσοχή σε όλους. «Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή για άτομο που παίρνει τηλέφωνο σε σπίτια και επιχειρήσεις, χρησιμοποιεί το όνομά μου και την ιδιότητά μου και ζητά οικονομικά στοιχεία (ΑΦΜ, λογαριασμούς τραπεζών κ.α.) δήθεν για τους επιστραφούν χρήματα από τον Δήμο, μετά από λάθος που έχει γίνει. Ηδη έχω ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το κρούσμα, αλλά ας γνωρίζουν όλοι ότι πρόκειται περί απάτης», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Πράττος.

Σημειώνεται ότι λιγότερο από έναν μήνα πριν αντίστοιχη απόπειρα απάτης είχε επιχειρεί με χρήση του ονόματος του αντιδημάρχου Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα, επίσης για τη δήθεν επιστροφή από τα δημοτικά ταμεία ποσού, που είχε εισπραχθεί… από λάθος.

Ονόματα αντιδημάρχων έχουν χρησιμοποιηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν από επιτήδειους που άλλοτε ήθελαν να παραγγείλουν μεγάλη ποσότητα χαλβά δήθεν για απόρους της πόλης και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου ή για να παραγγείλουν οπωροκηπευτικά, να προχωρήσουν σε δήθεν καταθέσεις χρημάτων, να ισχυριστούν ότι έβαλαν περισσότερα χρήματα και να ζητήσουν… επιστροφή.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου