ΤΟΠΙΚΑ

Στην Τουρκία εκπαιδευτικοί του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας Βόλου

στην-τουρκία-εκπαιδευτικοί-του-4ου-νηπ-925412

Επίσκεψη των εκπαιδευτικών του 4ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Με συμμετοχή από νηπιαγωγεία της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η 3η κινητικότητα του Erasmus+ KA210 project “Little Einsteins” στο Denizli της Τουρκίας.

Οι εκπαιδευτικοί από το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας Βόλου Αποστολία Μπέκα και Παρασκευή Φακυρούδη, με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Άρτεμις Παπαδημητρίου συμμετείχαν στην κινητικότητα με θέμα «Ρομποτική και Κώδικες».

Η κινητικότητα ξεκίνησε με ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Pamukale με θέμα τη Ρομποτική και τους κώδικες για παιδιά και ξενάγηση στους χώρους με τα ρομπότ. Μετά έγινε καλωσόρισμα από την χώρα υποδοχής με μουσική και παρέλαση των μικρών μαθητών με στολές ρομπότ, ξενάγηση στους χώρους του σχολείου τους, χάρισαν δώρα με τοπικό χαρακτήρα και πρόσφεραν γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κο Sulleyman Erigin προκειμένου να συζητήσουν για εκπαιδευτικά θέματα της χώρας τους.

Η κινητικότητα περιείχε ακόμη επίσκεψη στο σπίτι της Παναγίας στο Κολοσαίο βουνό, όπου σύμφωνα με την παράδοσή τους έζησε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της, στην φανταστική Έφεσσο και το Kusadasi. Επίσης, επισκέφθηκαν την Ιεράπολη με την αρχαία πόλη και το θέατρο, το Pamukkale και συμμετείχαν σε παραδοσιακή εκδήλωση γάμου της Τουρκίας.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν από κοινού σε δραστηριότητες με το πρόγραμμα Scratch.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου