ΤΟΠΙΚΑ

Συμπαράσταση στον μοναδικό επιζώντα του 1ου βαγονιού: «Γίγαντα συνέχισε να πολεμάς….»

συμπαράσταση-στον-μοναδικό-επιζώντα-924894

Ολη η Ελλάδα προσεύχεται για τον 20χρονο Βολιώτη που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Το στοίχημα της ιατρικής κοινότητας

«Γίγαντα συνέχισε να πολεμάς»… είναι ένα από τα μηνύματα στην προσωπική σελίδα του 20χρονου φοιτητή από τον Βόλο, μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, που επί 18 ημέρες δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας να ξεπεράσει τη σκληρή δοκιμασία και τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Η περίπτωση του 20χρονου Γεράσιμου – Ιάσονα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δεν είναι υπερβολή ότι όλη η Ελλάδα προσεύχεται να γίνει καλά. Στις πορείες που γίνονται τις τελευταίες μέρες, δεν λείπουν οι αναφορές στο όνομά του και οι ευχές να επιστρέψει σύντομα γερός στην οικογένειά του, που από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βιώνει τον δικό της Γολγοθά.

Όλοι κρέμονται από τα χείλη των γιατρών. Περιμένουν να αντλήσουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από την ενημέρωση των υγειονομικών, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο πλευρό του, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του.

Το να ξεπεράσει τον κίνδυνο ο 20χρονος αποτελεί πλέον στοίχημα για την ιατρική κοινότητα του Γενικού Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο νεαρός φοιτητής ταξίδευε στο πρώτο βαγόνι του τρένου στα Τέμπη, από το οποίο δεν γλίτωσε κανένας άλλος επιβάτης. Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και για τον λόγο αυτό, γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, η πρόσκρουση στο έδαφος τού προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε δύο πολύ δύσκολα χειρουργεία. Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του.

Μέσα στην αγωνία τους λειτουργεί εν μέρει ανακουφιστικά το συγκλονιστικό κύμα αγάπης και συμπαράστασης που εισπράττουν για τον νεαρό φοιτητή. Τα μηνύματα που λαμβάνουν καθημερινά είναι δεκάδες απ’ όλη την επικράτεια.

Οι γιατροί είναι φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους. Λένε ότι η κατάσταση παραμένει πολύ κρίσιμη, αλλά σταθερή. Όσο όμως περνούν οι ημέρες αναπτερώνονται οι ελπίδες.

Σημειώνεται πως δύο ακόμη σοβαρά περιστατικά νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους 21 και 36 χρόνων. Το ένα άτομο έχει αποσωληνωθεί, ενώ για το δεύτερο που έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Επίσης, άλλα τέσσερα περιστατικά νοσηλεύονται σε κλινικές με κατάγματα και εγκαύματα, τα δύο εκ των οποίων έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και σύντομα αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου