ΤΟΠΙΚΑ

«Οχι στη συγκάλυψη ευθυνών» από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ

οχι-στη-συγκάλυψη-ευθυνών-από-εργατ-924493

Δυναμικό «παρών» στην πορεία, αλλά ισχνή η συμμετοχή στην απεργία – Συγκλόνισε συγγενής του 20χρονου Γεράσιμου, που δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσαν Εργατικό Κέντρο Βόλου και Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ελευθερίας, συγκλόνισε η στιγμή που ο συγγενής του 20χρονου Γεράσιμου – Ιάσονα, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου, προσέγγισε το βήμα και ζήτησε να μεταφερθεί η «απαίτηση» της οικογένειας ο κόσμος να συνεχίζει να απαιτεί απόδοση ευθυνών.

Ο 20χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας σε κρίσιμη κατάσταση, με τις προσευχές όλων να τον συντροφεύουν στη δύσκολη αυτή δοκιμασία.

Η πορεία ήταν ειρηνική και συμμετείχαν σ’ αυτή εργαζόμενοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων

Οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας: «Ποτέ ξανά», ενώ ακολούθησε ειρηνική πορεία, διά μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης του Βόλου, με κατάληξη τον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ.

Χθες ήταν μέρα πανεργατικής 24ωρης απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για το τραγικό δυστύχημα Τεμπών, ωστόσο, η συμμετοχή ανά κλάδο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Για παράδειγμα στο Νοσοκομείο Βόλου δήλωσαν απεργοί μόνο δύο υπάλληλοι, ενώ στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπέρασε το 16%. Στις βιομηχανίες οι συνδικαλιστές μιλούσαν για συμμετοχή που προσέγγισε το 55%.

Για ένα δίωρο από τις 10 το πρωί έως τις 12 επίσης είχαν κηρύξει στάση εργασίας ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και η Ομοσπονδία Επαγγελματιοβιοτεχνών Μαγνησίας, ώστε τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία.

Τα μηνύματα για απόδοση ευθυνών

Της πορείας προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου ζήτησε να φτάσει σε βάθος η έρευνα για το τραγικό δυστύχημα και επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν συγκάλυψη των ευθυνών. Τόνισε επίσης ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει ασφαλείς υπηρεσίες μεταφοράς.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης με τη σειρά ότι ανέφερε ότι « είναι χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε τους νεκρούς και δημιουργικά να πάμε στην επόμενη μέρα, χτίζοντας γέφυρες συνεργασίας, ξηλώνοντας υπόγειες διαδρομές, με βάση τα συμφέροντα, τα χρήματα και τα χτυπήματα στην πλάτη».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου, η οποία επέκρινε την κυβέρνηση και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου