ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί η τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη»

δεν-θα-επιτρέψουμε-να-ξεχαστεί-η-τραγ-923927

Κάλεσμα ταξικών σωματείων και φορέων για συγκέντρωση σήμερα, 12 μ.μ., στον Θόλο

Κάλεσμα στους Βολιώτες να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πρωτοβουλία, φοιτητών, εργατικών σωματείων και φορέων, απεύθυναν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιώργος Κουτσινάρης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» τόνισε ότι «θα παλέψουμε μέχρι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Το χρωστάμε στις 57 ψυχές που χάθηκαν άδικα και στις οικογένειές τους. Το χρωστάμε και στους τραυματίες που και αυτοί περνούν τον δικό του Γολγοθά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το κράτος και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη και που υλοποίησαν την κατεύθυνση της απελευθέρωσης των μεταφορών με τις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ανέφερε ακόμη ότι η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη στους χώρους δουλειάς και συνέχισε λέγοντας ότι «επιδίωξη όλων πρέπει να είναι ένας οργανωμένος αγώνας για να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει και να μην θρηνήσουμε ξανά αθώα θύματα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιώργος Νικολούλης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Οικονομικού του Π.Θ. , ο οποίος τόνισε ότι «η οργή που νιώθουμε πρέπει να μεταφραστεί σε διεκδικήσεις για χιλιάδες φοιτητές που είναι εκτός εστιών στον Βόλο, σε αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών στο Π.Θ., για καλύτερες υποδομές και πρόσληψη περισσότερων καθηγητών».

Τέλος, εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων ο Κώστας Γερογιάννης κάλεσε τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση για να καταδικάσουν το έγκλημα, που συνεχίζεται διαχρονικά, καθώς οι συνταξιούχοι πλήρωσαν το τίμημα με την απαξίωση της υγείας στην πανδημία, που είχε αποτέλεσμα να θρηνήσουν πολλά θύματα.

Λίγοι ώρα αργότερα με δελτίο οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, ενημέρωσαν επίσης ότι συντάσσονται με τους εργαζόμενους της πόλης και τη νέα γενιά για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταλογιστούν οι ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, σημειώνοντας ότι «η απεργία πρέπει να γίνει ένα παλλαϊκό ηφαίστειο αγώνα απέναντι στον πραγματικό ένοχο: Το κράτος των λίγων, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις του, την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος – όφελος στη ζυγαριά του κέρδους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου