ΤΟΠΙΚΑ

«Νεκρώνει» ο Βόλος για την τραγωδία

νεκρώνει-ο-βόλος-για-την-τραγωδία-921112

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα- Διπλό ραντεβού στις 12:30 στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στις 12μ. στον Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος

«Νεκρώνει» σήμερα ο Βόλος για την τραγωδία στα Τέμπη. Δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες αλλά και φοιτητές και μαθητές, δίνουν ραντεβού στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 12:30μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου και στις 12 το μεσημέρι, στον θόλο του κτιρίου Παπαστράτου.

Ο σημερινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, παίρνει φέτος διαφορετικά χαρακτηριστικά με φόντο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ΑΔΕΔΥ με απόφασή της μετέτρεψε τη σημερινή στάση εργασίας για την Ημέρα της Γυναίκας σε 24ωρη απεργία ζητώντας «να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ, καλεί σε συγκέντρωση στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Το «παρών» θα δώσουν επίσης έμποροι και βιοτέχνες και επαγγελματίες, αλλά και εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας και εκπαιδευτικοί.

Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία καλεί και το Εργατικό Κέντρο Βόλου, με απόφαση που λήφθηκε προχθές το απόγευμα.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου, θα συμμετέχει, όπως ανακοίνωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. «Ενώνουμε την φωνή μας με όλη την κοινωνία που παραμένει σοκαρισμένη από το μέγεθος της τραγωδίας και ζητάμε μαζί της να υλοποιηθεί αυτό που διεκδικεί η απεργιακή κινητοποίηση, δηλαδή να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

Τα Τέμπη σκεπάζουν τα πάντα, όμως αυτή η απεργία γίνεται μια ημέρα που τιμά τους αγώνες των γυναικών για ισότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζει και «την φεμινιστική πλευρά της απεργίας πιστεύοντας πως μόνο η κινητοποίηση των ίδιων των γυναικών μπορεί να αποτρέψει την κατάργηση αυτονόητων».

Σβήνουν τα φώτα στις βιτρίνες

Κλειστή αναμένεται να είναι την ώρα της κινητοποίησης και η εμπορική αγορά του Βόλου. Τα φώτα θα σβήσουν στις βιτρίνες από τις 12:30 το μεσημέρι, με τους εμπόρους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Χθες, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. Σε ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος «προτείνει στα εμπορικά καταστήματα – μέλη του την παύση λειτουργίας τους από τις 12:30 μ.μ. και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρακαλούμε όλα τα εμπορικά καταστήματα να σεβαστούν τη απόφαση αυτή και ευχόμαστε οι αυριανές διαδηλώσεις να έχουν ειρηνικό χαρακτήρα με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και των συγγενών τους».

Ρολά στις επιχειρήσεις

Ρολά αναμένεται να κατέβουν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας και αποφάσισε να συμμετέχει στη συγκέντρωση, για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με κλείσιμο των επιχειρήσεων από τις 12:30 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να παραστούν στη συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου. Ελπίζουμε οι αυριανές κινητοποιήσεις να έχουν ειρηνικό χαρακτήρα με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και των οικείων τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒΕΜ.

Συγκέντρωση στον Θόλο

Μία ακόμη συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος από φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές.

Στη συγκέντρωση έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, που μιλά για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Πρόληψης και Εξάρτησης αλλά και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ -ΤΣΑ) Νομού Μαγνησίας, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών Μαγνησίας.

Στον πάγο και έργα της ΔΕΥΑΜΒ

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, έναρξη εργασιών αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Κ. Καρτάλη, από Αργοναυτών μέχρι Γαλλίας, στο αριστερό ρεύμα κατά την κυκλοφορία της οδού, θα πραγματοποιηθεί τελικά λόγω της αναγγελθείσης απεργίας την Πέμπτη 9 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου