ΤΟΠΙΚΑ

Παραλύει σήμερα ο Βόλος

παραλύει-σήμερα-ο-βόλος-923860

Εικοσιτετράωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα- Δίωρη στάση εργασίας στο εμπόριο- Στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 το ραντεβού των διαδηλωτών

«Παραλύει» ο Βόλος σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, μετά την προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην οποία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας που προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας.

Δίωρη στάση εργασίας από τις 10-12 το μεσημέρι αποφάσισε επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, όπως και η ΟΕΒΕΜ, προκειμένου έμποροι, επαγγελματίες, αλλά και εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου πήρε απόφαση και καλεί τα μέλη του να απέχουν αύριο από την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 στον προαύλιο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

Στην απεργία συμμετέχουν βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι στην υγεία, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς επίσης και οι ναυτεργάτες.

Οι διοργανωτές σε ανακοινώσεις τους τονίζουν πως ενώνουν τη φωνή τους και απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το αίτημα των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους.

Ανακοινώσεις ενόψει της απεργίας

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και η νεολαία του κόμματος καλούν τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 10.30 π.μ. σήμερα Πέμπτη.

«Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ. Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη. Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας. Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το “ψηφιακό” επιτελικό κράτος Μητσοτάκη όλα συνεχίζουν να γίνονται χειροκίνητα, με το έργο της σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης να μένει στάσιμο εδώ και 3 χρόνια».

Στο ίδιο ύφος ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να αφήσουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί. Όσοι πιστεύουν πώς με αστείους επικοινωνιακούς χειρισμούς, δήθεν θλιμμένους Υπουργούς, συγνώμες, αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και επιτροπές διερεύνησης θα καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες τους για την τραγωδία, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τα χέρια τους έχουν βαφτεί με αίμα αθώων ανθρώπων και η Ελληνική κοινωνία αξιώνει βαρύτατη τιμωρία για τους εγκληματίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου