ΤΟΠΙΚΑ

Νέες καταγγελίες για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ

νέες-καταγγελίες-για-τον-διαγωνισμό-α-923513

Διαμαρτύρονται ότι δεν τους δόθηκε το μισάωρο παράτασης εξέτασης, που αποφασίστηκε σε κεντρικό επίπεδο, λόγω καθυστέρησης στην αναπαραγωγή των θεμάτων

Και νέες καταγγελίες υποψηφίων έρχονται στη δημοσιότητα από υποψηφίους που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στον Βόλο. Ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, που διεξήχθη μετά από σειρά ετών, χαρακτηρίστηκε από προβλήματα και καθυστερήσεις που ήδη έχουν μπει στο μικροσκόπιο του ΑΣΕΠ.

Υποψήφια του ΑΣΕΠ κατήγγειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «δύο μέτρα και σταθμά» ως προς τον χρόνο εξέτασης που είχαν οι υποψήφιοι στη διάθεσή τους στα εξεταστικά κέντρα του Βόλου.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δήλωνε ότι έγινε δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Ο ίδιος σημείωσε ότι θα μελετηθούν «με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των προέδρων των εξεταστικών κέντρων».

Μεταξύ των υποθέσεων και η περίπτωση εξεταστικού κέντρου στον Βόλο, όπου η παράδοση των 23 σελίδων των προς εξέταση θεμάτων, παραδόθηκαν στους υποψηφίους μισή ώρα πριν την αρχικώς προκαθορισμένη λήξη του διαγωνισμού.

Οπως είναι γνωστό, οι περισσότεροι από 2.000 υποψήφιοι της Μαγνησίας βρέθηκαν στα δέκα εξεταστικά κέντρα του Βόλου, στις οκτώ το πρωί, ωστόσο η γραπτή εξέταση ξεκίνησε από τις εννέα και μετά, καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις στη λήψη και αναπαραγωγή των θεμάτων.

Εξεταστικό κέντρο όμως του Βόλου παρέδωσε θέματα προς εξέταση στις 11:15 το πρωί και ενώ βάσει αρχικού προγραμματισμού, οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους, στις 11:45 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των θεμάτων, συνολικά 23 σελίδες, σε συνδυασμό με τον ρυθμό αναπαραγωγής από φωτοτυπικά μηχανήματα που δεν είναι τα πλέον σύγχρονα, οδήγησαν στη μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες υποψηφίων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι εξαιτίας κι άλλων παρόμοιων υποθέσεων στη χώρα, μετατέθηκε κατά μιάμιση ώρα το δεύτερο σκέλος του διαγωνισμού.

Οι καθυστερήσεις δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα στον διαγωνισμό. Υποψήφια που έδωσε εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ διαμαρτυρήθηκε για τη διάρκεια του χρόνου των εξετάσεων στο κέντρο όπου η ίδια εξετάστηκε. «Μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην αναπαραγωγή των θεμάτων, δόθηκε παράταση μισής ώρας. Στο εξεταστικό κέντρο που έδωσα εξετάσεις, δεν μας δόθηκε αυτό το επιπλέον μισάωρο. Ξεκινήσαμε να γράφουμε στις εννέα το πρωί και ολοκληρώσαμε στις δύο ώρες και 45 λεπτά, σε αντίθεση με άλλους υποψηφίους άλλων εξεταστικών κέντρων που είχαν στη διάθεσή τους, τρεις ώρες και ένα τέταρτο, είχαν δηλαδή μεγαλύτερη άνεση χρόνου να απαντήσουν στα θέματα», καταγγέλλει υποψήφια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου