ΤΟΠΙΚΑ

Στην Εισαγγελία ο μαθητής που ξεγύμνωσε και έδειρε συμμαθητή του

στην-εισαγγελία-ο-μαθητής-που-ξεγύμνω-917253

Την πόρτα της Εισαγγελίας, εφόσον έχει κατατεθεί μήνυση εναντίον του και εναντίον της μητέρας του, πέρασε ο μαθητής του Γυμνασίου Αλμυρού που ξεγύμνωσε συμμαθητή του για να τον χλευάσουν όλοι στο σχολείο.

Το παιδί ζει με την μητέρα του που είναι προστατευτική και καταρρακωμένη από τα γεγονότα. Στο Γυμνάσιο του Αλμυρού, όπως είναι γνωστό από αλλεπάλληλα περιστατικά, δρα ομάδα με επιθετική συμπεριφορά, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πλησίασε τον «πλακατζή» μαθητή για να τον εντάξει στις τάξεις της.

Ο μαθητής ζήτησε συγγνώμη και φάνηκε να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των πράξεών του, ενώ και από την Δευτεροβάθμια έχει εκτιμηθεί ως μεμονωμένο περιστατικό, καθώς το παιδί δεν έχει προκαλέσει προβλήματα στο σχολείο.

Πάντως για το συγκεκριμένο περιστατικό που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου, αλλά και για το γεγονός ότι η μαθητική συμμορία έσπασε τα γυαλιά ενός παιδιού στο σχολείο, στις 15 Φεβρουαρίου διατάχθηκε έρευνα από την Δευτεροβάθμια για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σ. Σαβελίδης.

Η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το Γυμνάσιο Αλμυρού ανατέθηκε σε έμπειρο διευθυντή λυκείου, ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει τυχόν λάθη ή παραλείψεις στον χειρισμό της υπόθεσης. Το έργο του διευθυντή θα υποστηρίξει έγκριτη εκπαιδευτικός νομικής ως γραμματειακή υποστήριξη.

Η έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να έχει παραδοθεί το πόρισμα στον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Ηδη πάντως ο κ. Σαβελίδης κάλεσε και δέχθηκε στο γραφείο του, τον διευθυντή και την υποδιευθύντρια του σχολείου, σχολικούς συμβούλους και ψυχολόγους προκειμένου να ενημερωθεί για το συμβάν που είδε το φως της δημοσιότητας μετά από μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Βόλου, γονείς του μαθητή θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα η Εισαγγελία Βόλου, η οποία χειρίζεται την υπόθεση ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου