ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελέας για τα αδέσποτα μετά το περιστατικό στον Αλμυρό

εισαγγελέας-για-τα-αδέσποτα-μετά-το-πε-916379

Παρήγγειλε έρευνα σχετικά με τον κίνδυνο που διέτρεξε 3χρονο παιδί και η μητέρα του στη διαδρομή για τον παιδικό σταθμό

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση αγέλης αδεσπότων σε τρίχρονο παιδί στον Αλμυρό. Χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Φασούλα διέταξε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί ο δήμος Αλμυρού και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς οι κατηγορίες αφορούν σωματική βλάβη από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.

Η εικόνα με τα εκατοντάδες αδέσποτα στον Αλμυρό, που δεν διαθέτει κυνοκομείο, είναι τραγική και δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται παρέμβαση εισαγγελέα.

Τελευταίο θύμα των αδέσποτων, ένα τρίχρονο παιδί που δέχτηκε επίθεση από αγέλη και γλίτωσε από τα χειρότερα χάρις στην αστραπιαία αντίδραση της μητέρας του.

Ήταν περίπου 8:30 προχθές το πρωί, όταν συνέβη το περιστατικό έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Η γυναίκα μόλις είχε αφήσει το ένα παιδί της στο δημοτικό σχολείο και πορευόταν προς τον παιδικό σταθμό με το δεύτερο παιδί της ηλικίας τριών χρόνων. Το παιδί περπατούσε λίγα βήματα πιο μπροστά. Τα αδέσποτα σκυλιά άρχισαν να τρέχουν και όρμηξαν κατά πάνω του. Η μητέρα, άρπαξε στην αγκαλιά της το νήπιο και με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας κατόρθωσε να απομακρύνει τα σκυλιά.

Το πιο άγριο όμως έτρεξε προς την πόρτα του σχολείου, επιτέθηκε σε μία άλλη μητέρα, η οποία στάθηκε πιο τυχερή, αφού με τη βοήθεια και άλλων γονέων κατάφεραν να απωθήσουν τα αδέσποτα από τον χώρο.

Η μητέρα με το παιδί της απευθύνθηκαν σε ιδιώτη ιατρό, αλλά και στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στον δήμο και στο Αστυνομικό τμήμα Αλμυρού. Οι γονείς του τρίχρονου ζήτησαν από τον δικηγόρο τους να καταθέσει μήνυση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου