ΤΟΠΙΚΑ

Κούλουμα σε Βόλο και Πήλιο με προκρατήσεις στα ύψη

κούλουμα-σε-βόλο-και-πήλιο-με-προκρατή-914562

Θετικό κλίμα δημιουργούν οι προκρατήσεις στα καταλύματα

Αυξημένη κίνηση προβλέπεται για το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, καθώς αναμένονται εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης και των παραδοσιακών οικισμών του Πηλίου κινούνται περίπου στο 70%, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα προσεγγίσουν το 90%.

Οι ξενοδόχοι προσδοκούν ότι η κίνηση θα είναι αυξημένη τόσο από την ενδοχώρα της Θεσσαλίας όσο και από την ευρύτερη τουριστική αγορά.

Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι το Κεντρικό και Ανατολικό Πήλιο, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα γύρω στο 50% κινούνται στο Νότιο Πήλιο.

Θετικές είναι επίσης οι προβλέψεις και μέσα στον Βόλο. Στα μεγάλα ξενοδοχεία του Βόλου οι πληρότητες για το τριήμερο της Αποκριάς- Καθαράς Δευτέρας εκτιμάται ότι θα φτάσουν το 100%.

Βαρόμετρο το τριήμερο

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι προκρατήσεις για την Καθαρά Δευτέρα περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις.

Οι τιμές δωματίων απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και σε σχέση με πέρυσι δεν παρουσιάζουν διαφορές.

Το τριήμερο της Αποκριάς είναι το πρώτο «τουριστικό» τριήμερο, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ουσιαστικά θα αποτελέσει βαρόμετρο για τους ξενοδόχους, με την προϋπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι ιδανικές για αποδράσεις.

Επιπροσθέτως για τους ξενοδόχους αποτελεί ζητούμενο τι μέλλει γενέσθαι μετά τα Κούλουμα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων πάντως μετά τις γιορτές η κίνηση εξακολουθεί να είναι μειωμένη τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν το εορταστικό τριήμερο, με τον ρυθμό των κρατήσεων να παραμένει υποτονικός και με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο υψηλό λειτουργικό κόστος. Μετά την Καθαρά Δευτέρα και μέχρι την 25η Μαρτίου, η πληρότητα των ξενοδοχείων δεν ξεπερνά το 50% κατά μέσο όρο, τόσο στις επαρχιακές πόλεις, όσο και στον ορεινό όγκο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου