ΤΟΠΙΚΑ

Γιόρτασαν την Αποκριά στις δομές της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ

γιόρτασαν-την-αποκριά-στις-δομές-της-κ-116650

Πληθώρα εκδηλώσεων σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Την Αποκριά γιόρτασαν οι λιλιπούτειοι μαθητών των δομών της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ. Πληθώρα εκδηλώσεων διοργανώθηκε χθες ενόψει του τριημέρου σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ηλιαχτίδα», οι μικροί μαθητές ντύθηκαν μασκαράδες και συμμετείχαν σε αποκριάτικο πάρτι, με χορό, τραγούδι, κέφι και πολλά παιχνίδια. Οι παιδαγωγοί της δομής δημιούργησαν ένα μοναδικό αποκριάτικο κλίμα, όπως άλλωστε το απαιτεί η Αποκριά.

Στον βρεφονηπιακό σταθμό Αρτέμιδας «Τα ζουζουνάκια», οι μαθητές χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά και ξεφάντωσαν μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό προσπαθώντας με το δικό τους τρόπο να μεταδώσουν και στους μεγάλους τη χαρά και το κέφι της Αποκριάς. Στην εκδήλωση υπήρχαν μεζεδάκια, αναψυκτικά, χυμοί και γλυκίσματα. Στο τέλος της γιορτής μεγάλη έκπληξη περίμενε τα παιδιά με το σπάσιμο της πινιάτας και τις καραμέλες που ξεχύθηκαν από μέσα.

Στον «Αρχιμανδρίτειο» Παιδικό Σταθμό Κατηχωρίου τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια βασισμένα στο καρναβάλι.

Τέλος, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Προσφυγικών, οι λιλιπούτειοι χωρίστηκαν ηλικιακά σε δύο ομάδες, έπαιξαν κινητικά παιχνίδια και έφτιαξαν σοκολατένιες λιχουδιές με την επιτήρηση των συντονιστών του ΚΔΑΠ. Επίσης, μοιράστηκε στα παιδιά βασιλόπιτα και στην συνέχεια χόρεψαν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου