ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν θα δεχτούμε άλλες περικοπές»

δεν-θα-δεχτούμε-άλλες-περικοπές-908955

Λένε οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί Θεσσαλίας, που έκοψαν την πίτα τους στον Βόλο

Παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η κοπή της πίτας του Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, στο Volos Palace.

Την πίτα έκοψαν τα μέλη του Δ.Σ., με επικεφαλής τον πρόεδρο Λευτέρη Τασιόπουλο, ευχόμενοι σε όλους καλά ταξίδια με το τρένο.

Ο κ. Τασιόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των συνταξιούχων, τονίζοντας ότι «εδώ και 13 χρόνια δέχθηκαν περικοπές σε όλα τα δικαιώματα στις κύριες και επικουρικές συντάξεις».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατάργηση των πληρωμένων δώρων και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, με τις πολιτικές που εφάρμοσαν σε βάρος των συνταξιούχων και όχι μόνο».

Επέκρινε ακόμη την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «ενώ προεκλογικά ο σημερινός πρωθυπουργός υποσχόταν ότι θα καταργούσε τον Ν4387/16 και όλες τις αδικίες σε βάρος των συνταξιούχων, σήμερα τον αξιοποιεί, με αποτέλεσμα 1 εκατ. συνταξιούχοι περίπου να μη δουν ονομαστική αύξηση της σύνταξής τους, λόγω της προσωπικής διαφοράς, που προέκυψε με τον επανυπολογισμό των παλαιών συνταξιούχων, πριν από τον παραπάνω Ν4387/16».

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλες περικοπές και θα είναι πάντα στις επάλξεις του αγώνα, διεκδικώντας ό,τι καλύτερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου