ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: «Ακτινογραφία» των υπ. βουλευτών

πασοκ-κιναλ-ακτινογραφία-των-υπ-β-908860

Πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας – Δήλωση Γ. Αναστασίου που παραμένει στις επάλξεις

Για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία τα πρόσωπα που επιλέχτηκαν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών και ανακοινώθηκαν προχθές Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή, (απομένει κενή μία θέση γυναίκας), αποτελούν ένα κράμα εσωτερικών ισορροπιών, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις.

Η πανεπιστημιακός Ασπα Γοσποδίνη και ο Δημήτρης Τσιμπανάκος στις εσωκομματικές εκλογές ήταν στους υποστηρικτές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, οι Νίκος Χαυτούρας και Αποστόλης Καναβός είχαν ταχθεί υπέρ του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ οι Σάκης Σκρίμπας και Βίκυ Τσεκούρα ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετάσχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου, πρώτος σε ψήφους στις εθνικές εκλογές του 2012 και του 2015, και τρίτος το 2019, ο οποίος μέχρι τελευταία στιγμή φερόταν να είναι εντός.

Σε δήλωσή του ο ίδιος μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, επισήμανε ότι «παραμένει στις επάλξεις» και σημειώνει: «Η ενεργή μου παρουσία στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ της Μαγνησίας την δεκαετία της μάχης για την επιβίωση του, ως φαίνεται ολοκληρώθηκε. Το γιατί οφείλουν άλλοι να το εξηγήσουν. Την αποτίμηση της όποιας προσφοράς μου στον χώρο θα την κρίνουν φυσικά οι πολίτες. Με την ελπίδα ότι αυτή θα είναι θετική, δεσμεύομαι ότι παραμένω στις επάλξεις του αγώνα της δημοκρατικής παράταξης για τον τόπο μας».

Ο σχεδιασμός της επόμενης μέρας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες μέρες μαζί με τους υποψηφίους βουλευτές, για να καταστρώσουν τον πολιτικό σχεδιασμό εξορμήσεων και τα κλιμάκια που θα περιοδεύσουν όλο τον νομό.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όποτε προγραμματίζεται εκδήλωση κοπής της πίτας της οργάνωσης, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλο.

Από χθες πάντως και κατά μόνας οι υποψήφιοι ξεκίνησαν τον δικό τους προεκλογικό αγώνα, προκειμένου με πολιτικά επιχειρήματα να πείσουν για την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη η Μαγνησία να εκπροσωπηθεί στα βουλευτικά έδρανα.

Η επιχείρηση αντιστροφής των τελευταίων δημοσκοπικών ευρημάτων που χτυπούν καμπανάκι ενόψει της κάλπης, αναμένεται να θέσουν το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη σε «κόκκινο» συναγερμός, έχοντας ως στόχο ακόμη και διψήφιο ποσοστό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου