ΤΟΠΙΚΑ

Ανάθεση κτηνιατρικών υπηρεσιών σε ιδιώτη

ανάθεση-κτηνιατρικών-υπηρεσιών-σε-ιδ-908306

Για την ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στη Ζαγορά

Σε ιδιώτη ανέθεσε την ιατρική παρακολούθηση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου. Ο ιδιώτης αναλαμβάνει την υποχρέωση για τη φροντίδα των αδέσποτων έναντι ποσού 1.190,40 ευρώ.

Η απευθείας ανάθεση κρίθηκε αναγκαία δεδομένου ότι ο Δήμος δεν διαθέτει κτηνίατρο για την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών ούτε και χώρο κατάλληλο για τη φροντίδα των ζώων.

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε προσφορές προκειμένου να εφαρμόσει πρόγραμμα στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων. Οπως τονίζεται στην τεχνική έκθεση, σκοπός είναι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων, ο μέσος όρος ζωής των οποίων είναι τρία έως τέσσερα χρόνια.

Ο ιδιώτης θα αναλάβει να προχωρήσει σε στειρώσεις σκύλων με σήμανση, αποπαρασιτισμό και εμβολιασμό, να κάνει γενική εξέταση του ζώου για να διαπιστωθεί αν είναι υγιές ή πάσχει από κάποια νόσο ή πάθηση. Επίσης στις υποχρεώσεις του συμπεριλαμβάνεται η φαρμακευτική αντιμετώπιση άρρωστων και τραυματισμένων ζώων, η αποπαρασίτωση και ο εμβολιασμός για μια σειρά νόσων.

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες υπολογίζεται να προσφερθούν σε 14 αδέσποτα ζώα. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα περιστατικά θα καταγράφονται από τον ανάδοχο ο οποίος είναι υποχρεωμένος να διατηρεί ατομική καρτέλα για κάθε ζώο, στην οποία θα αναγράφεται η περιγραφή του ζώου, το φύλο του, η πιθανή ηλικία του, καθώς και όλες οι ενέργειες που έχουν γι’ αυτό, ενώ θα συνοδεύεται και από φωτογραφία του ζώου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου