ΤΟΠΙΚΑ

Κληρώνει… για τους μαθητές των πειραματικών

κληρώνει-για-τους-μαθητές-των-πειραμ-902999

Κληρώνει σήμερα Παρασκευή 6 Μαΐου για τους μαθητές της α’ τάξης των πειραματικών σχολείων, που λειτουργούν στον Δήμο Βόλου.

Η επιλογή των μαθητών, που θα φοιτήσουν στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο και στην α’ τάξη στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς, στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας από το νέο σχολικό έτος, θα γίνει στην κληρωτίδα του Υπουργείου Παιδείας, στην οποία έχουν μπει τα ονόματα των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Συνολικά στη Μαγνησία, 244 μαθητές θα φοιτήσουν στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας, που ξεκίνησαν να λειτουργούν για πρώτη φορά από το τρέχον σχολικό έτος. Οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προσφερόμενες θέσεις και σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει σήμερα η κλήρωση για τους μαθητές που θα ενταχθούν στην α’ τάξη των πειραματικών σχολείων.

Αύριο Σάββατο 7 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν από το νέο σχολικό έτος, στην α’ τάξη των πρότυπων σχολείων του Βόλου, του 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, θα κληθούν να περάσουν από εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα γίνουν στον χώρο των δύο σχολείων, στο σχολικό συγκρότημα του Αναύρου.

Σύμφωνα με στοιχεία, για την α’ τάξη του πρότυπου 2ου Γυμνασίου Βόλου και για 75 θέσεις που προσφέρονται έχουν υποβληθεί περί τις 200 αιτήσεις. Αντίστοιχα, για την α’ τάξη του πρότυπου 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, για τις 10-15 προσφερόμενες έχουν υποβληθεί περί τις 45 αιτήσεις. Σημειώνεται ότι η α’ λυκείου στο πρότυπο «τροφοδοτείται» από τους αποφοίτους του πρότυπου γυμνασίου και για όσες θέσεις μένουν κενές, γίνονται εξετάσεις επιλογής. Οι μαθητές με την υψηλότερη βαθμολογία εισάγονται στα πρότυπα σχολεία. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη του προτύπων γυμνασίων και λυκείων θα γίνει με τεστ δεξιοτήτων με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών εννοιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθητές της περιοχής διεκδικούν με αιτήσεις τους την εισαγωγή τους ταυτόχρονα σε πρότυπα και πειραματικά σχολεία και από τις επιλογές που θα κάνουν εξαρτάται αν θα προκύψουν τυχόν κενές θέσεις, οι οποίες θα προκηρυχθούν για να πληρωθούν σε δεύτερη φάση.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου