ΤΟΠΙΚΑ

«Σημαντική νίκη η απόδοση αναδρομικών από ΜΑΠ στον Αλμυρό»

σημαντική-νίκη-η-απόδοση-αναδρομικώ-876765

Σημαντική νίκη των εργαζομένων στο Δήμο Αλμυρού θεωρεί η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για την καταβολή των αναδρομικών οφειλών λόγω μη χορήγησης Μέσων Ατοικής Προστασίας (ΜΑΠ) το έτος 2020.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η παράταξη μας στήριξε αποφασιστικά και με κάθε τρόπο όλο το προηγούμενο διάστημα την προσπάθεια των εργαζομένων να πάρουν στα χέρια τους όσα δικαιούνται. Η σημερινή δικαίωση δεν αποτελεί χάρισμα κανενός στους εργαζόμενους, αλλά κατάκτηση του συλλογικού τους αγώνα για τα αυτονόητα.

Η υπεράσπιση των ζωής των συναδέλφων που καθημερινά βρίσκεται σε κίνδυνο από τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την Υγεία & Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας. Η προστασία της Υγείας & Ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη, στη συγκεκριμένη περίπτωση των Δημοτικών Αρχών.

Η προστασία αυτή επιβάλλει ως βασικό συστατικό στοιχείο της την παροχή των προβλεπόμενων ΜΑΠ, σε συνεχή βάση και σε επαρκή ποσότητα. Η αναδρομική παροχή τους σε χρηματική μορφή για τα χρόνια που δεν δόθηκαν οφείλεται, σε τελική ανάλυση, στην αδιαφορία των Δημοτικών αρχών για την έγκαιρη και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων. Η λήψη των οφειλόμενων για ΜΑΠ σε χρήμαδεν μπορεί φυσικά να υποκαταστήσει την αναγκαία για τη ζωή μας χορήγηση των ΜΑΠ κατά τη διάρκεια της χρονιάς σε κάθε χώρο δουλειάς. Συνιστά όμως δικαίωμα μας, που οι αγώνες μας επέβαλλαν στο κράτος προκειμένου να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες της μη χορήγησης ΜΑΠ.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, με συνεχείς παρεμβάσεις στις Δημοτικές Αρχές της περιοχής μας, στήριξε τα αιτήματα των εργαζομένων για αποτίμηση σε χρήμα των οφειλών λόγω μη χορήγησης ΜΑΠ και επέβαλλε τελικά την καταβολή τους. Έτσι έγινε τώρα στον Αλμυρό, έτσι έγινε και με τα οφειλόμενα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Βόλου (για τα χρόνια 2012-2015). Ήταν οι παρεμβάσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ που οδήγησαν στο να καταδικαστεί ο τότεαντιδήμαρχος Οικονομικών της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή για μη καταβολή στους εργαζόμενους του γάλακτος που δικαιούνταν ή της αξίας του σε χρήμα.

Καλούμε τους συναδέλφους – εργαζόμενους στο Δήμο Αλμυρού να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση έτσι ώστε να καταβληθούν άμεσα και μέχρι το τελευταίο ευρώ τα οφειλόμενα για το έτος 2020. Πρέπει, επίσης, να υπάρξει άμεσα ανάλογη απόφαση του Δήμου Αλμυρού για την καταβολή των οφειλών λόγω μη χορήγησης ΜΑΠ το έτος 2019.Συνεχίζουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα και από τη συμμετοχή μας στην γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου