ΤΟΠΙΚΑ

K. Μαραβέγιας: «Στοχεύουν στην πολιτική μου εξόντωση»

k-μαραβέγιας-στοχεύουν-στην-πολιτική-876807

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει την ερχόμενη εβδομάδα ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με αφορμή την προέγκριση επενδυτικής πρότασης της συζύγου του από τον αναπτυξιακό νόμο.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Παρκ, με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη, αλλά και την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τίτλο «Είναι ο Γεωργιάδης ο μοναδικός συνήγορος του κ. Μαραβέγια;», ο κ. Μαραβέγιας παραχώρησε σε συνέντευξη Τύπου «αποδομώντας ένα προς ένα τα ψέματα Πολάκη – ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε,

Εκανε λόγο για αήθη και συκοφαντική επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατηγόρησε τους τοπικούς παράγοντες του αντιπάλου κόμματος ότι έτρεξαν να τροφοδοτήσουν τον κ. Πολάκη με αλλοιωμένα στοιχεία για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και εκτίμησε ότι απώτερος στόχος όλων αυτών είναι να υπαναχωρήσει από τη στρατηγική του, η οποία «συνθέτει μία στιβαρή πολιτική προσωπικότητα, που χαλά τη σούπα σε ορισμένους», να εξοντωθεί η πολιτική και κοινωνική του οντότητα

Ο κ. Μαραβέγιας απέδωσε τις σε βάρος τους «ύβρεις» στις επανειλημμένες επιθέσεις, που του έχει κάνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο από το βήμα της Βουλής «δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν ένας γιατρός με θέση στο κοινοβούλιο και μάλιστα τηρώντας απόσταση από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, να κάνει αντιεμβλιαστικό μέτωπο, να κλείνει το μάτι, να υποστηρίζει διαρκώς το αφήγημά τους».

Σημείωσε ότι το ίδιο έπραξε και προ δεκαημέρου, όταν αναφέρθηκε σε δικά του λόγια και στην «περί αντιεμβολιαστικής υστερίας της κυβέρνησης».

«Προφανώς είδε στο πρόσωπό μου έναν εχθρό για ανήθικη, αφού εμπλέκει και πρόσωπα της οικογένειάς μου, επίθεση και ενδεχομένως βοηθήθηκε από τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι μπορεί να έσπευσαν να τον τροφοδοτήσουν με ψευδή στοιχεία, αλλοιωμένα, τον βοήθησαν να πλαστογραφήσει την πραγματικότητα ή ενδεχομένως τον κατέστησαν από άχρηστο σε χρήσιμο ηλίθιο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συμφέροντα», σημείωσε.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι «συμμετείχε ο Μαραβέγιας σε εταιρεία, που χρηματοδοτήθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο, κορυφαία πλαστογραφία της πραγματικότητας», αφού, όπως εξήγησε, η εταιρεία ανήκει στη σύζυγό του.

Επίσης, σημείωσε ότι «είναι ψέμα ότι εισέπραξε 4,2 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο μονοπρόσωπη εταιρεία της συζύγου μου», αφού, όπως είπε, «η αλήθεια είναι ότι δεν έχει παρθεί ούτε ένα ευρώ, είτε από τον Αναπτυξιακό Νόμο, είτε από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Τρίτο ψέμα ανέφερε τον ισχυρισμό ότι η σύζυγός του έχει ζητήσει δάνειο ή προέγκριση δανείου για να καλύψει τη συμμετοχή της εταιρείας στον Αναπτυξιακό Νόμο.

«Ο κ. Πολάκης μπερδεύτηκε με τη δική του υπόθεση στην Τράπεζα Αττικής, γιατί εκείνος και ζήτησε και πήρε δάνειο», εξήγησε ο βουλευτής.

Ο κ. Μαραβέγιας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις «συκοφαντίες» Πολάκη. Ο ίδιος ανέφερε ότι «το πιο τιμητικό απ’ όλα είναι το δελτίο Τύπου από την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη και του αναπληρωτού υπουργού Νίκου Παπαθανάση για το πόσο καθαρή είναι η τοποθέτησή μου».

«Πραγματικά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι όχι τόσο η αγραμματοσύνη Πολάκη, αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό. Δεν καταλαβαίνουν τον Αναπτυξιακό Νόμο και κατηγορούν τη σύζυγό μου ότι στέρησε την επένδυση από έναν άλλο. Στον συγκεκριμένο κύκλο δεν στερήθηκε η δυνατότητα από κανένα να ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο. Ολες οι προτάσεις προεγκρίθηκαν», σημείωσε.

Σε πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνεργασία με άλλους Λαρισαίους επιχειρηματίες, απάντησε ότι «δεν έγινε ποτέ κανένας τέτοιος διάλογος. Είναι εύκολο να ρίχνεις λάσπη στον ανεμιστήρα».

Η χρονική στιγμή της επίθεσης, για τον ίδιο, δεν είναι τυχαία ενόψει των εκλογών.

Η συνεργασία με το Ερατώ

Ειδικά για τη συνεργασία της συζύγου του με το Γηροκομείο Ερατώ ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αφορά καθαρά σε «ανάληψη της διαχείρισης μετά από τιμητική πρόταση, που έγινε με εναλλακτική το κλείσιμο της μονάδας».

«Δεν υπήρχε έρευνα αγοράς για το ποιοι άλλοι θα ήταν διατεθειμένοι να δραστηριοποιηθούν χωρίς καμία οικονομική συναλλαγή, πλην της ενοικίασης του κτιρίου. Αντιλαμβάνεστε ότι ανοίχτηκε μπροστά στη σύζυγό μου και την οικογένειά μου η πρόκληση 65-70 γέροντες να μείνουν χωρίς στέγη και περίπου 50 οικογένειες να στερηθούν το εισόδημά τους. Προέτρεψα τη σύζυγό μου να αναλάβει τη διαχείριση, αψηφώντας τα σχόλια. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει καμία συσχέτιση με την πρόταση στον αναπτυξιακό νόμο», ξεκαθάρισε.

Ο Κ. Μαραβέγιας ανέλαβε την κλινική Κωνσταντινόπουλου

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι τη ανέλαβε την Κλινική Κωνσταντινόπουλου.

«Υπήρχε ένα μάλλον δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης του μαιευτηρίου με ενημέρωσε ότι λόγω οικονομικών υποχρεώσεων το κτίριο θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Η πόλη θα βρισκόταν χωρίς μαιευτήριο», ανέφερε.

Καλώς ή κακώς, συνέχισε, βρέθηκε με τα ίδια αντανακλαστικά μπροστά σε αυτό το μεγάλο δίλημμα, αναμετρήθηκε με τις δυνάμεις του και δεν αδιαφόρησε.

«Εκτός από τις θέσεις εργασίας 50 ατόμων, που θα ήταν στην ουρά του ΟΑΕΔ αν έκλεινε το Γηροκομείο Ερατώ, άλλοι 15 άνθρωποι, που εργάζονται στο μαιευτήριο, συνεχίζουν να έχουν την εργασία τους από τις 15/9 και εισόδημα», είπε μεταξύ άλλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου