ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου για την αύξηση της αποζημίωσης μετακίνησης αιμοκαθαιρόμενων

παρέμβαση-αλ-μεϊκόπουλου-για-την-αύξη-876986

Στο πλευρό των νεφροπαθών της Μαγνησίας στάθηκε με κοινοβουλευτική του Ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας να προβούν στις ζητούμενες και αναγκαίες αυξήσεις στην αποζημίωση για τη μετακίνηση των αιμοκαθαιρούμενων ασθενών, που παραμένει «καθηλωμένη» στα ίδια ποσά από το 2013 και πλέον δεν ανταποκρίνεται στα νέα κόμιστρα, όπως έχουν διαμορφωθεί από τη ραγδαία αύξηση του κόστους των καυσίμων.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η ανάγκη μετακίνησης των αιμοκαθαιρόμενων από και προς τις μονάδες τεχνητού νεφρού, ώστε να πραγματοποιούν τις ζωτικές γι’ αυτούς αιμοκαθάρσεις, είναι ενταγμένη στην καθημερινότητά τους, ενώ για τους περισσότερους οι μετακινήσεις μηνιαίως είναι σημαντικά αυξημένες. Σήμερα, η αποζημίωση για την μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών παραμένει στα ίδια ποσά από το 2013, παρά το γεγονός ότι η νέα ενεργειακή κρίση και η ραγδαία αύξηση του κόστους των καυσίμων, έχει επηρεάσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης των αιμοκαθαιρόμενων.

«Οι σημαντικές αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί, επιβαρύνουν δυσανάλογα τους αιμοκαθαιρόμενους στις μετακινήσεις τους, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», η αύξηση των κομίστρων των ταξί αγγίζει πλέον το 30%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής, τονίζοντας ότι οι περισσότεροι αιμοκαθαιρόμενοι αναγκάζονται πλέον να επιβαρύνονται συστηματικά από την τσέπη τους για τις μετακινήσεις τους, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά την καθημερινότητά τους, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί από αυτούς μετακινούνται από απομακρυσμένες, ορεινές περιοχές του Πηλίου.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι οι εκπρόσωποι των νεφροπαθών της Μαγνησίας έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τους αρμόδιους Υπουργούς την αύξηση της αποζημίωσης για την αναγκαία μετακίνηση των αιμοκαθαιρόμενων στα 150 ευρώ για μετακινήσεις εντός πόλης, στα 550 ευρώ για μετακινήσεις από 8-40 χιλιόμετρα και στα 700 ευρώ για μετακινήσεις από 40-80 χιλιόμετρα.

«Η ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των νεφροπαθών έχει αυξημένες ανάγκες οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των νέων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να λαμβάνει πρωτοβουλίες ικανές να ανακουφίσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αιμοκαθαιρόμενων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου