ΤΟΠΙΚΑ

Αντιδρά το ΚΚΕ για τον σταθμό LNG στον Παγασητικό

αντιδρά-το-κκε-για-τον-σταθμό-lng-στον-παγ-862704

Αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Μεταξά Βασίλη και τα μέλη της Ριζόπουλο Απόστολο και Στεργίου Κώστα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα «Παγασητικός SOS» Ναπολέων Κολοβό και Γεραρμπίνη Κυριάκο.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αναφέρθηκαν στην προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα των κατοίκων του Βόλου για να μην προχωρήσει η κατασκευή του Σταθμού Υγροποιημένου Αερίου (ΥΦΑ – LNG) στον Παγασητικό, που θα έχει ολέθριες συνέπειες και από την πιθανότητα ενός ατυχήματος και από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα του Παγασητικού.

Στη συζήτηση που έγινε οι εκπρόσωποι της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ εξέφρασαν την συμφωνία τους με τις τεκμηριωμένες ανησυχίες όλων των κατοίκων της Μαγνησίας για την προωθούμενη επένδυση.

Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεθοδευμένο σχεδιασμό από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που, για τα συμφέροντα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων, των εφοπλιστών και άλλων επιχειρηματικών ομίλων, μετατρέπουν τη χώρα στον λεγόμενο «κάθετο δρόμο» φυσικού αερίου και σε «ενεργειακό κόμβο».

Πρόκειται για μια πολιτική από την οποία δεν έχει κανένα συμφέρον ο ελληνικός λαός, που θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά και την ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Επιπλέον, επισήμαναν, ότι οι σχεδιασμοί αυτοί αποτελούν διπλό κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής του Βόλου και της Μαγνησίας, από τη μεγαλύτερη εμπλοκή στους ενεργειακούς και πολεμικούς ανταγωνισμούς, παράλληλα με την μετατροπή της περιοχής μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση.

Οι συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων για την στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της ενέργειας («πράσινη ανάπτυξη», απελευθέρωση ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, χρηματιστήριο ενέργειας, κ.ά.), η κοινή συμφωνία τους, πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου. Λύση υπάρχει στον δρόμο της σύγκρουσης και της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στη στρατηγική του κεφαλαίου, στην αγωνιστική απάντηση του λαϊκού κινήματος στις επικίνδυνες εξελίξεις, για να ανοίξει ο δρόμος της αξιοποίησης όλων των πηγών ενέργειας προς όφελος του λαού, με την οικονομία και την εξουσία στα δικά του χέρια.

Τα μέλη της Τ.Ε., επίσης, κάλεσαν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα «Παγασητικός SOS» να πάρουν μέρος και να παρέμβουν με ομιλία στην εκδήλωση συζήτηση που πραγματοποιεί η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 23/1, ώρα 6:30 μ.μ., στην Αίθουσα «Αχίλλειον», με θέμα: «Ενεργειακή φτώχεια και κίνδυνοι για το λαό – κέρδη δισεκατομμυρίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου