ΤΟΠΙΚΑ

Eρώτηση για τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας στη Μαγνησία

eρώτηση-για-τις-ελλείψεις-στα-κέντρα-υγ-136765

Κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Ν. Παπαναστάσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη Μαγνησία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Παπαναστάσης.

Οι βουλευτές επικαλούνται την καταγραφή που έκανε στα Κέντρα Υγείας κλιμάκιο του ΚΚΕ για τις ακάλυπτες βάρδιες στα πληρώματα ασθενοφόρων, τις ελλείψεις σοβαρών ειδικοτήτων γιατρών, την έλλειψη συντηρήσεων και την υποστελέχωση σε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό και ζητούν να δοθούν λύσεις σε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ζητούν να λειτουργήσει το ακτινολογικό εργαστήριο, που εξυπηρετεί κατοίκους από τέσσερις δήμους (Βόλου, Ρ. Φεραίου, Κιλελέρ, Πολυδάμαντα), να στελεχωθεί με παιδίατρο και καρδιολόγο το Κ.Υ. Αλμυρού, να λειτουργήσουν το μικροβιολογικό εργαστήριο και το οδοντιατρείο στο Κ.Υ. Αργαλαστής. Ακόμη, να στελεχωθεί με παιδίατρο και να εγκατασταθεί οδοντιατρικό μηχάνημα στο Κ.Υ. Ζαγοράς, να προσληφθεί οδοντίατρος το Κ.Υ. Σκιάθου, να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις γενικών γιατρών στο Κ.Υ Σκοπέλου και στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου