ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τον σταθμό υγροποιημένου αερίου

ανακοίνωση-κκε-για-τον-σταθμό-υγροποι-111120

Η αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) του έργου «ΑΡΓΩ FSRU» Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), ενός σταθμού αποθήκευσης 180.000 τόνων υγροποιημένου αερίου, καταριανών και αμερικανικών συμφερόντων, στο λιμάνι του Βόλου, σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας και της περιοχής τα Μαγνησίας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ, επισημαίνει το ΚΚΕ Μαγνησίας και καλεί όλους να είναι σε επαγρύπνηση.

«Η προώθηση του ενεργειακού σχεδιασμού των ΗΠΑ στην περιοχή, σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι η περιοχή μας (Στρατόπεδο Γεωργούλα, Στεφανοβίκειο, Ν. Αγχίαλος κ.ά.) μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση αποτελεί ένα μείγμα άμεσου κίνδυνου για το λαό του Βόλου, αφού μετατρέπεται σε κόμβο ανταγωνιστικών συμφερόντων και, παράλληλα, σε στόχο – μαγνήτη επιθέσεων», συνεχίζει στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ.

Εκτός από την κυβέρνηση εγκαλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως από το 2015, με προτροπές των ΗΠΑ, είχε δρομολογήσει τον λεγόμενο «κάθετο ενεργειακό δρόμο» μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Οι εξελίξεις αυτές, πολύ περισσότερο ύστερα κι το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, πρέπει να ανησυχήσουν το λαό του Βόλου, που πρέπει να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα. Οι ευθύνες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και δημοτικής αρχής Βόλου, που διοργάνωσε και ανάλογη φιέστα για την «επένδυση» με εκπροσώπους MEDITERANIAN GUS (Καταριανή θυγατρική εταιρεία) και της EXONMOBIL είναι εγκληματικές. Εκτός από τη περιβαλλοντικά απειλητική εγκατάσταση του υγροποιημένου αερίου δίπλα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, που μαζί με την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – LAFARGE, συγκροτούν ένα άκρως επικίνδυνο κοκτέιλ για τη ζωή και την υγεία, εμπλέκουν το λαό του Βόλου και στα τρομακτικά σενάρια οικονομικών και στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων».

Τέλος, με αφορμή την εκτίναξη ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια και στα καύσιμα, το ΚΚΕ Μαγνησίας επισημαίνει ότι πρέπει να μπουν στο προσκήνιο τα δικαιώματα του λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου