ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται η «Ariel» σε Θεσσαλία και Β. Σποράδες

ερχεται-η-ariel-σε-θεσσαλία-και-β-σποράδε-855328

Στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Αriel» θα βρεθούν Θεσσαλία και Β. Σποράδες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εκδόθηκε από τις αρμόδιες αρχές για σήμερα Τετάρτη.

Κύρια χαρακτηριστικά της «Ariel» θα είναι τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, οι κεραυνοί στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 Μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκεί έως και αύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.

Η Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Θεσσαλίας, οι Δήμοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες στις Β. Σποράδες βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που θα προκύψουν, ενώ οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί σε όλες τις δραστηριότητές τους, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις.

Οπως επισημαίνεται, θα πρέπει να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, ενώ επίσης παροτρύνονται να μην ασχοληθούν με τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να ακολουθούν τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, ακολουθώντας παράλληλα τις οδηγίες του Προειδοποιητικού Μηνύματος 112, εφόσον αποσταλεί στα κινητά τηλέφωνα.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100, Πυροσβεστική τηλ. 199, Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112, ΕΚΑΒ 166), καθώς επίσης με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464, 24213-52459.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου