ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σήμερα ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος

στον-βόλο-σήμερα-ο-αρχηγός-πυροσβεστι-85459

Το κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αλλά και οι προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σώμα ενόψει της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την έκτακτη επίσκεψη χθες το μεσημέρι, στον Βόλου, του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου, Αλεξίου Ράπανου.

Ο κ. Ράπανος επισκέφθηκε την Π.Υ. Βόλου, συνοδευόμενος από τον υποστράτηγο Δημήτριο Καρασαββίδη, που είναι ο νέος συντονιστής Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας. Τους δύο αξιωματικούς υποδέχθηκε ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Γεώργιος Βλόντζος.

Η επίσκεψη δεν ήταν επίσημη, αλλά ήταν ουσιαστική, αφού ο νέος αρχηγός επισκέφθηκε επιλεκτικά υπηρεσίες από τη Βόρειο Ελλάδα, πριν και μετά από την παρουσία του στην τελετή ορκωμοσίας της 87ης Εκπαιδευτικής Σειράς Δοκίμων Πυροσβεστών που πραγματοποιήθηκε προχθές στη Σχολή Πυροσβεστικής στην Πτολεμαΐδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Όπως τονίστηκε, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος και ο ίδιος ο αρχηγός προσωπικά αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπηρεσία. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρχηγός, η Π.Υ. Βόλου καλείται να καλύψει μεγάλο τομέα ευθύνης, έχει μεγάλο επιχειρησιακό έργ, και εκτός από τον δικό της τομέα ευθύνης καλείται να συνδράμει και σε άλλες περιοχές κατά την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Γι’ αυτό το λόγο ευχαρίστησε θερμά άπαντες για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και ζήτησε «να εξακολουθήσουν να κρατούν ψηλά το Πυροσβεστικό Σώμα στη συνείδηση του κόσμου».

Η συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία διοικητών των υπηρεσιών και κλιμακίων του Νομού, στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των πυροσβεστών που βρισκόταν στη βάρδια τους, διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες κι έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με επιχειρησιακά κι οργανωτικά θέματα.

Αρχικά υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο κτιριακό πρόβλημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, το οποίο το Αρχηγείο αναγνωρίζει και υπήρξε δέσμευση ότι θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στο κομμάτι που του αναλογεί.

Συζήτηση έγινε για τον τρόπο της καλύτερης αντιμετώπισης των αγροτοδασικών πυρκαγιών, που ήδη ξεκίνησαν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος κι αναμένεται να απασχολήσουν σε τοπικό επίπεδο το προσεχές διάστημα.

Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων συμβάντων ανά την επικράτεια, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, με έμφαση στην καλύτερη οργάνωση των μετακινήσεων προσωπικού.

Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την καλύτερη οργάνωση, τις αλλαγές σε υποδομές και το οργανόγραμμα σε τοπικό επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου