ΤΟΠΙΚΑ

Υμνος στη διαφορετικότητα η παράσταση στον Αγ. Νικόλαο

υμνος-στη-διαφορετικότητα-η-παράστασ-853167

Υμνο στην ομορφιά της διαφορετικότητας αποτέλεσε η χθεσινή παράσταση, που έδωσαν από κοινού μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, συμπράττοντας με μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην πλατεία του Αγίου Νικολάου ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία παράσταση που είχε τραγούδι με το στόμα και με το σώμα και τα χέρια, μουσική και θεατρικά δρώμενα, με στόχο να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και να στείλουν μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας. «Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», διεμήνυσαν μαθητές και φοιτητές που πρωταγωνίστησαν στη συγκινητική παράσταση- μάθημα ζωής για όλους.

«Για εμάς η διαφορετικότητα είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητάς μας» ανέφερε ο διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, Αποστόλης Μιχαλόπουλος. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις πρόβες που έγιναν πριν την εκδήλωση τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκειά τους βλέπεις να ανθίζουν και να αναδύονται ικανότητες των παιδιών που δεν είχες την παραμικρή ιδέα ότι μπορούσαν να κρύβουν». «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε ανάμεσα σε παιδιά των γενικών σχολείων, όπου πραγματικά ανθίζει η διαφορετικότητα και γίνεται πλούτος», σημείωσε.

Οπως διεμήνυσε «η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας δεν είναι υποχρέωση, είναι χαρά, είναι απόλαυση. Αφήνεις τη ζωή σου να κυλήσει μέσα στις ζωές των άλλων και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σημειώνεται ότι φέτος, το Ειδικό Σχολείο Αγριάς λειτουργεί με έντεκα τμήματα, καταγράφοντας σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού του. Όπως εξηγεί ο κ. Μιχαλόπουλος αυτό σημαίνει ότι οι γονείς αποδέχονται σε ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό τη διαφορετικότητα του παιδιού τους και φροντίζουν να λαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση. «Το σχολείο μας έχει ανοιχτεί στην κοινωνία, συνεργάζεται με όμορα σχολεία και στόχος μας είναι όχι να κρατήσουμε για πάντα τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο, αλλά να τα εντάξουμε στη γενική εκπαίδευση, κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο», είπε.

Σε όλα τα Ειδικά το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Η εκδήλωση αποτέλεσε και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής και για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου, που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση. Χωρισμένοι σε ομάδες θα επισκεφθούν και άλλα ειδικά σχολεία τις επόμενες ημέρες όπως το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, τα 1ο και 2ο Ειδικά Δημοτικά Σχολεία Βόλου, αλλά και το Σχολείο για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Οι μαθητές θα δώσουν μουσικές παραστάσεις και ταυτόχρονα θα συμπαρασύρουν τους άλλους μαθητές στη χαρά των γιορτών. «Είναι κάτι που οφείλουμε στους μαθητές των ειδικών σχολείων και γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», σημειώνει η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου