ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ηλεκτρονική απάτη με σκοπό το κέρδος

νέα-ηλεκτρονική-απάτη-με-σκοπό-το-κέρδ-853208

Δήθεν επιστροφή φόρου υπόσχεται νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με την ΑΑΔΕ να εκδίδει ανακοίνωση προειδοποίησης για τους φορολογούμενους.

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες Βολιώτες μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας έλαβαν mail μαϊμού, με τους επιτήδειους να τάζουν… επιστροφή φόρου, στο όνομα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Προκειμένου να προστατευθούν οι φορολογούμενοι η ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται τα εξής: «Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σας ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής». Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Για την προστασία σας μην επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link) και μην ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος. Διαγράψτε αμέσως το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Χαρακτηριστικό της απόπειρας εξαπάτησης είναι η παραλλαγή των μηνυμάτων και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανή λάθη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Επίσης, στις περιπτώσεις εξαπάτησης μέσω mail, ενώ το μήνυμα φαίνεται να αποστέλλεται από κρατική υπηρεσία (πχ. από @aade.gr ή @gov.gr), ο πραγματικός αποστολέας είναι άγνωστη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνήθως στην αλλοδαπή.

Συνιστούμε να είστε επιφυλακτικοί και να ελέγχετε με πολλή προσοχή παρόμοια παραπλανητικά μηνύματα ή sms που τυχόν λάβετε στο μέλλον».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου