ΤΟΠΙΚΑ

24ωρη απεργία σήμερα για τους εφοριακούς

24ωρη-απεργία-σήμερα-για-τους-εφοριακού-846839

Συμμετέχουν στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. σήμερα Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 οι εφοριακοί της Μαγνησίας όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Μαγνησίας.

Οι εργαζόμενοι λένε «όχι» στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζητώντας φορολογικές υπηρεσίες εντός του υπουργείου Οικονομικών. Καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που προωθεί για ψήφιση, ζητούν την ενοποίηση των ΓΓΔΕ – ΣΔΟΕ – Κτηματικών Υπηρεσιών σε μία ενιαία υπηρεσία και την μισθολογική εξομοίωση των εργαζομένων και τη νομική τους θωράκιση. Οπως ενημερώνουν, εργάζονται καθημερινά με αυταπάρνηση σε δυσμενείς συνθήκες και προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για την χώρα, παρά τις δραματικές μειώσεις που έχουν υποστεί στις αποδοχές τους, τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, την προβληματική μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, την πολυνομία κλπ.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και οι εργαζόμενοί τους, επισημαίνουν, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως πειραματόζωα ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτών και δηλώνουν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έξω από το υπουργείο Οικονομικών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πορεία των εσόδων του κράτους. Οι εφοριακοί ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας ώστε το υπουργείο Οικονομικών, η ραχοκοκαλιά του κράτους να μείνει εντός του στενού πυρήνα του κράτους χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις, γεγονός που η σημερινή λειτουργία της ημιαυτόνομης ΓΓΔΕ εξασφαλίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου